ADR NE: 860 proiecte depuse, din care 159 proiecte contractate

ADR Nord-Est, POR, proiecte, implementare, pol de crestere, beneficiar

La eveniment au fost prezenti D-l Constantin Apostol, Director General al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, D-l Gheorghe Harja, Director Organism Intermediar POR din cadrul ADR Nord – Est si D-na Georgeta Smadu, Coordonator Pol de Crestere Iasi.

Din datele prezentate de OI POR a reiesit ca acest program operational inregistreaza in 2010, la mijlocul perioadei de programare, un ritm corespunzator al implementarii in Regiunea Nord-Est, fapt demonstrat prin cele 860 proiecte depuse (in valoare totala de 1.136,72 miloane Euro), din care 159 proiecte contractate in valoare totala de 381,35 milioane Euro.

Dl. Constantin Apostol a declarat: “Modul in care se realizeaza implementarea acestui program ne indica faptul ca mecanismul proiectat in etapa de programare functioneaza dar mai trebuie imbunatatit. Asigurarea de catre beneficiari a resurselor financiare necesare implementarii proiectului (cofinantarea dar si necesarul de lichiditati pana la rambursarea cheltuielilor eligibile efectuate) necesita mai multa atentie din partea Guvernului si a bancilor in vederea gasirii unei solutii care sa asigure fluxul financiar necesar punerii in practica a operatiunilor contractate. Fara aceasta resursa financiara, efortul depus pentru proiectare si pregatirea cererii de finantare, chiar daca nu a fost usor, nu poate fi fructificat de catre beneficiar”.

Dl. Gheorghe Harja a precizat ca “Tinta noastra pentru sfarsitul anului 2010 este de a atinge suma de 500 milioane Euro valoare proiecte contractate iar nivelul de absorbtie prognozat sa atinga valoarea de 150 milioane Euro“.

Prezenta la aceasta intalnire pentru a da detalii cu privire la situatia proiectelor depuse si aprobate in Regiunea Nord-Est pentru Polulul de Crestere Iasi, Dna Georgeta Smadu a declarat “Planul Integrat de Dezvoltare pentru Polul de Crestere Iasi este primul plan avizat de Comitetul de Management pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale) dintre cei 7 poli de crestere din Romania (Iasi, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Ploiesti, Timisoara), avand depuse primele 4 proiecte pe POR Axa 1. Proiectele in valoare de 66,62 mil. Euro au fost evaluate si declarate de catre OIPOR conforme si eligibile si au intrat deja in etapa de evaluare tehnica”.

Contact: Cristina Ferman, Directia Comunicare si Promovare Regionala din cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, tel: 0233.224.167 e-mail: [email protected].

Documente utile:
Prezentare Pol de crestere Iasi
Stadiul implementarii Regio

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.