Un nou punct rutier de trecere a frontierei intre Romania si Ucraina va fi deschis la Valea Viseului

cooperare transfrontaliera

Proiectul “ACCES – Elaborare de studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport trasfrontalier in comunele Bistra Romania si Dilove Ucraina”, proiect finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania – Ucraina PHARE CBC 2005, in valoare de 97 500 Eur se afla in faza de finalizare.

Prin acest proiect s-a urmarit obtinerea setului de documentatii care sa permita realizarea lucrarilor de investitii necesare deschiderii unui punct rutier de trecere a frontierei intre Valea Viseului si Dilove.

Beneficiarul, Consiliul Local al comunei Bistra, implementeaza acest proiect in parteneriat cu Consiliul Local al comunei Dilove, Ucraina si Consiliul Judetean Maramures.

Au fost finalizate studiul de analiza trafic, studiul de marketing, studiul de fezabilitate, cel de impact asupra mediului inconjurator si cel de cost-beneficiu.

Aceste studii vor permite identificarea surselor de finantare pentru realizarea viitoarelor lucrari de investitii in infrastructura de granita, care sa sprijine cresterea economica prin punerea in valoare a potentialului local si regional, facilitand relatiile socio-economice reciproce.

In perioada urmatoare se vor mai desfasura doua seminarii:

– in data de 08.11.2008 la Bistra;
– in data de 22.11.2008 la Dilove.

Informatii suplimentare la sediul Primariei Bistra,
Tel. 0262-369107; fax: 0262-369220
E-mail: [email protected]
Persoana de contact: Vasile Bumbar, primar

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.