2005 – anul microcreditarii

Bursa de Valori Bucuresti a fost deschisa joi de reprezentantii Opportunity Microcredit Romania, care au lansat oficial, in Romania, anul microcreditarii – 2005. Opportunity Microcredit Romania este prima institutie de microfinantare, care a acordat, in septembrie 1995, primul microimprumut societatii Rodmolda SRL din Targu Mures.

Anul 2005 a fost declarat de Natiunile Unite ca fiind anul microcreditarii, acesta reprezentand o oportunitate unica pentru promovarea microfinantarii in dezvoltarea intreprinderiilor mici si mijlocii. Furnizarea de microcredite si servicii de instruire se face in Romania prin intermediul a 15 organizatii de microfinantare, care au format Coalitia de Microfinantare, initiativa sustinuta de Programul pentru Dezvoltarea si Imbunatatirea Activitatii Intreprinderilor, cu finantare de la USAID.

Institutiile de microfinantare se adreseaza unui numar mare de clienti, pentru 2004 fiind estimata acordarea a aproximativ 25.000 micro-imprumuturi, in valoare de 60 Milioane USD, in conditiile unor imprumuturi medii situate la 3.000 USD, iar a celor maxime la 25.000 USD, potrivit unei declaratii a reprezentantului Coalitiei de Microfinantare, Maria Doiciu, date ziaristilor de la Cronica Romana.

Sursa: , Cronica Romana online, 26 noiembrie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.