Masurile pentru sprijinirea tinerilor intreprinzatori vor fi adoptate in septembrie

masuri, sprijin, intreprinzatori, reinvestire profit, impozit minim

“In septembrie vom promova masuri care vor sustine activitatea economica. Printre ele, mentinerea neimpozitarii profitului reinvestit, dar si legea care vizeaza sprijinirea tinerilor intreprinzatori, care vor beneficia de un suport suplimentar din partea statului, modificarea plafoanelor de ajutor de stat pentru intreprinderile mici si mijlocii, coborirea acestora. Adica firmele care angajeaza someri si care aduc investitii pot beneficia de ajutoare de stat, dar cu un plafon mai jos decit in momentul de fata”, a afirmat premierul.

El a adaugat ca se lucreaza la o serie de acte normative in acest sens, care vor fi dezbatute cu parlamentarii la Ministerul Finantelor in vederea sustinerii acestora.

In ceea ce priveste modificarea salariului minim pe economie, premierul a afirmat ca Guvernul se afla in negociere cu sindicatele si patronatele, o decizie urmind sa fie luata in perioada urmatoare.

“Suntem in plina faza de negociere cu sindicatele si patronatele si in perioada urmatoare vom lua o decizie si salariul minim va fi stabilit prin hotarire de Guvern”, a conchis Boc.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.