Elena Udrea acuza faptul ca nu exista niciun proiect de la Primaria Capitalei pentru fonduri europene destinate spitalelor

“La Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pe care il conduc exista fonduri europene pentru reabilitarea spitalelor si dotarea acestora. Nu exista nici macar un singur proiect de la Primaria Capitalei pentru un singur spital din municipiul Bucuresti. Pe euroregiunea Bucuresti-Ilfov, nu exista un proiect pentru modernizarea, reabilitarea infrastructurii spitalicesti sau dotarea spitalelor din Bucuresti care sa vizeze atragerea fondurilor europene si asta cred ca spune tot despre interesul cu care a fost tratata aceasta problema”, a declarat Elena Udrea.

Ea a anuntat ca reprezentantii PDL in Consiliul General al Capitalei vor vota in sedinta de miercuri pentru numirea consiliilor de administratie ale celor 21 de spitale care au trecut in administrarea primariei. Potrivit ministrului, consilierii municipali ai PDL vor inainta propuneri pentru toate functiile din CA ale spitalelor.

“Avem nevoie de aceste consilii de administratie pentru numirea managementului spitalelor, pentru ca lipsa implicarii autoritatilor in managementul acestor unitati spitalicesti duce la drame cum a fost cea de la Maternitatea Giulesti”, a spus Udrea, presedinte interimar al PDL Bucuresti. Consilierii PDL vor vota si pentru rectificarea bugetara menita sa aloce fonduri pentru dotarea sectiei de ginecologie de la Maternitatea Giulesti si vor solicita infiintarea unei comisii permanente a CGMB care sa verifice spitalele din administrarea Primariei Capitalei, a mai informat Elena Udrea. Ea a completat ca rezultatele activitatii acestei comisii vor fi folosite pentru elaborarea unei strategii de investitii pentru dotarea si reabilitarea spitalelor in perioada urmatoare.

“Speram ca in urma infiintarii acestei comisii permanente sa putem prezenta primarului o propunere legata de eventualele spitale care vor fi relocate sau poate unele desfiintate, daca va fi cazul. (…) Oferim tot sprijinul nostru primarului general pentru a lua masurile care se impun (…) si vom vota ordinea de zi de maine”, a adaugat Udrea.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.