Un nou proiect cu finantare europeana castigat de municipalitatea din Iasi

Iasi, cooperare, program, Sud-Estul Europei, proiect, parteneriat

Purtatorul de cuvant al Primariei Iasi, Sebastian Buraga, a declarat ca proiectul CENTRE.S: Cultural Entrepreneurship Strategies (Strategii pentru antreprenoriat cultural) vizeaza promovarea si utilizarea valorilor culturale pentru dezvoltare locala.

Conform sursei, proiectul va fi derulat in parteneriat cu autoritati si organizatii din opt tari din sud-estul Europei: Grecia, Italia, Austria, Bulgaria, Ungaria, Slovenia, Albania si Serbia. Municipiul Iasi este singurul partener roman in proiect.

Bugetul proiectului pe trei ani pentru municipiul Iasi va fi de aproximativ 210.000 euro, cofinantarea locala fiind de doar 2% iar cofinantarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului fiind de 13%, restul reprezentand fonduri europene.

“Proiectul isi propune sa creeze si sa implementeze o abordare integrata si instrumente specifice de realizare a strategiilor, politicilor si activitatilor concrete de management al resurselor culturale si stimularea dezvoltarii socio-economice prin demersuri culturale. Principalele activitati vizeaza diagnosticarea situatiei existente, designul unui model de antreprenoriat cultural sustenabil, formarea de specialisti in domeniul implementarii strategiilor si initiativelor culturale la nivel teritorial, crearea unei retele (CENTRE-Net) si a unui plan-pilot de actiune, implementarea planului de actiune pilot, diseminarea rezultatelor obtinute si multiplicarea activitatilor de succes”, a explicat Sebastian Buraga. Acesta este al patrulea proiect finantat prin Programul SouthEast Europe pe care municipalitatea ieseana l-a castigat in ultimii doi ani.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.