ADR Vest sprijina parcurile industriale din Regiunea Vest in cadrul unui proiect international

ADR Vest, partener, parcuri industriale, proiect international, INTERREG IVC

Astfel, in data de 8 septembrie 2010 se va desfasura la sediul ADR Vest din Timisoara atelierul de lucru care are ca obiectiv redactarea unei strategii regionale pentru imbunatatirea performantelor infrastructurilor de suport pentru afaceri din Regiunea Vest.

In data de 9 septembrie 2010 va avea loc la sediul Parcului Industrial Valea Terovei din Resita atelierul de lucru in cadrul caruia se va elabora un plan de actiune care are ca obiectiv imbunatatirea serviciilor furnizate firmelor de catre infrastructurile de afaceri din Regiunea Vest.

In cadrul atelierelor, ADR Vest va realiza un plan integrat de actiune pentru cresterea valorii adaugate a serviciilor actuale furnizate firmelor de catre infrastructurile de afaceri precum si identificarea si dezvoltarea de servicii noi.

Principalul beneficiu vor fi documentele rezultate in urma acestui atelier care vor servi pentru fundamentarea Planului de Dezvoltare Regionala a Regiunii Vest si implicit vor contribui la elaborarea masurilor finantate din Programul Operational Regional care urmeaza sa fie implementat cu incepere din anul 2014.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest este partener in cadrul proiectului international MITKE (Managing the Industrial Territory in the Knowledge Era) finantat in cadrul programului INTERREG IVC, al carui obiectiv il reprezinta cresterea performantelor infrastructurilor de suport pentru afaceri in cadrul regiunilor partenere.

Proiectul Managing the Industrial Territory in the Knowledge Era (MITKE) este finantat prin programul de cooperare teritoriala europeana INTERREG IVC. Acest proiect este implementat de catre un consortiu de 11 organizatii din Uniunea europeana condus de catre SPRILUR, agentia de dezvoltare regionala a regiunii Tara Bascilor din Spania.

ADR Vest este unul din acesti parteneri, ceilalti fiind Labein Foundation (Spania), Pannon Business Network Association (Ungaria), Rzeszow Regional Development Agency (Polonia), Lubeskie Voidvoiship (Polonia), SOPRIP, (Italia) FIRST – Wakefield District Development Agency (Marea Britanie), Shannon Development (Irlanda), Geltacht Authority (Irlanda), Catalan Land Institute (Spania).

Obiectivul principal al proiectului MITKE este de a construi o platforma transnationala si inter-regionala pentru transferul de cunostinte si bune practici in ceea ce priveste managementul parcurilor industriale si a structurilor de sprijin pentru afaceri. in cadrul proiectului se va folosi un set complex de instrumente pentru facilitarea schimbului de informatii si de expertiza intre parteneri, in asa fel incat, folosind experienta relevanta castigata la nivel international, fiecare regiune participanta sa-si dezvolte un Plan de imbunatatire a Practicilor de Management al Teritoriilor Industriale. De asemenea, va fi dezvoltat un Plan Comun de Actiune, pentru capitalizarea rezultatelor si a experientei dobandite prin proiect.

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati persoana de contact din cadrul ADR Vest, Dl. Cristin CISTELECAN, Sef Birou Investitii, telefon 0256/491923, fax 0256/491981, mobil: 0746/156520, e-mail cri[email protected].

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.