Receptia finala a lucrarilor de consolidare si modernizare a sediului Facultatii de Pompieri a Academiei de Politie “Al. I. Cuza”, municipiul Bucuresti

Bucuresti, receptie, lucrari, seism, finantare, imprumut, cofinantare

Sediul Facultatii de Pompieri a Academiei de Politie “Al.I Cuza” face parte din categoria constructiilor din domeniul educatiei, cu o pondere de 19% din totalul obiectivelor cuprinse in cadrul Proiectului. Cladirea este amenajata pentru urmatoarele functiuni:

* invatamant (sali de clasa, laboratoare, biblioteca);
* cazare, spatii pentru masa si prepararea hranei;
* spatii medicale, grupuri sanitare;
* spatii tehnice (centrala termica proprie, statie de hidrofor).

Cladirea facultatii de pompieri a fost proiectata in anii 1966-1967 si a fost construita in perioada 1969 – 1972. Absenta unor prescriptii de proiectare antiseismica la data realizarii constructiei a condus la necesitatea promovarii lucrarilor de interventie conform normativelor in vigioare si exigentelor de functionare a instututiilor publice.

La proiectarea consolidarii structurii de rezistenta a constructiei s-au avut in vedere toate masurile necesare pentru o buna conformare seismica, asa cum sunt acestea stipulate in normativele tehnice in vigoare, precum si in Expertiza Tehnica.

Pentru atingerea valorilor minime acceptate de normativele in vigoare, a gradelor de asigurare seismica, s-au prevazut urmatoarele lucrari de consolidare care au avut ca obiectiv principal punerea in siguranta a cladirii prin consolidarea structurii de rezistenta si limitarea degradarilor la actiunea cutremurelor:

* consolidarea peretiilor structurali prin camasuire cu plase din otel beton si beton torcretat,
* demolarea peretilor de compartimentare executati fara fundatii si refacerea lor din materiale usoare, dupa prevederea unor grinzi de fundatie,
* refacerea finisajelor si instalatiilor in zonele de interventie,
* realizarea uneri curti de lumina la subsol, pe fatada nord, pentru asigurarea accesului direct la centrala termica si a suprafetelor de detenta la explozie.

Cu aceasta ocazie, s-au executat si lucrari importante de modernizare pentru asigurarea functionalitatii integrale a obiectivului, prin refacerea unor finisaje, reabilitarea termica prin aplicarea unui termosistem de fatada si refacerea integrala a izolatiilor terasei.

Valoarea totala a investitiei a fost de 4.874.415,23 lei, din care 2.778.858,16 lei (57%) din bugetul MDRT si 2.095.557,07 lei (43%) din bugetul MAI.

Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, in calitate de Administrator de Proiect si coordonator al lucrarilor de consolidare si modernizare, prin stransa colaborare cu beneficiarii acestui obiectiv de investitie – Ministerul Administratiei si Internelor si Academia de Politie “Al. I. Cuza”, a realizat o lucrare care contribuie la cresterea gradului de siguranta a obiectivului in cazul producerii unor seisme majore.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.