Din punct de vedere tehnic negocierile de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana s-au incheiat mier

“Justitie si Afaceri Interne” si “Concurenta” sunt ultimele capitole care s-au incheiat din punct de vedere tehnic dupa cum confirma Ioana Gligor, purtatorul de cuvant al Ministerullui Integrarii Europene. In cadrul Conferintei de aderare Romania-UE de la Bruxelles a avut loc incheierea negocierilor, Consiliul European urmand sa se pronunte politic asupra incheierii negocierilor.

Liderii UE urmeaza sa incheie oficial negocierile la summit-ul de la Bruxelles de saptamana viitoare. Daca se aproba procesul de aderare a Romaniei in cadrul summit-ului care incepe pe 16 decembrie de catre cei 25 de lideri UE, tara ar putea semna tratatul de aderare in aprilie sau mai.

Conform AP, controlul frontierelor, politicile de azil, migratia si crimele transfrontaliere au fost domeniile pentru care Romania a semnat angajamente suplimentare. In cazul problemelor concurentei, Romania a fost de acord cu “masuri stricte de intarire a competentelor si independentei Consiliului Concurentei” a mai spus Geoana, citat de AP.

Sursa: , www.euractiv.ro, 9 decembrie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.