Controale drastice la santierele Sapard

Consiliile locale risca sa-si piarda banii daca nu vor rezolva posibilele nereguli descoperite in urma controalelor. Prin modificarile procedurale pentru evitarea conflictelor de interese editate de catre Agentia SAPARD se incearca rezolvarea situatiilor de conflict de interese.

Dupa celebrele scandaluri cu proiectele de la Suceava aflate in neregula, autoritatile sufla acum si in iaurt. Fiecare contract in parte incheiat de consiliile locale este verificat acum de Agentia SAPARD, Comisia de audit a Ministerului de Finante, Curtea de Conturi, Corpul de Control al Guvernului si, pentru unele chestiuni, Autoritatea Nationala de Control. Impreuna cu efectuarea de controale, Agentia SAPARD a redactat noi reglementari pentru consiliile locale care au depus proiecte.

Acestea se refera la documente suplimentare pe care primariile trebuie sa le furnizeze. Daca cumva se constata vreo neregula si ea nu este solutionata urgent, consiliul local risca sa piarda finantarea, ba mai mult, sa plateasca din buzunar Agentiei SAPARD suma deja alocata. Acum, autoritatile verifica orice chichita din CV sau coincidenta de nume, lucru susceptibil sa intarzie procesul de aprobare a proiectelor si, implicit, efectuarea platilor.

Sursa: Ziarul Capital online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.