Reabilitari si investitii pe bani europeni

primaria Deva, fonduri europene, bilant, proiecte, investitii

Conform datelor prezentate de reprezentantii primariei, pana in acest moment pentru deveni este cert ca banii europeni vor finanta reabilitarea Cetatii si a zonei urbane aferente, precum si modernizarea completa a doua institutii de invatamant din oras, Colegiul National “Decebal” si Liceul Pedagogic “Sabin Dragoi”.

In faza de implementare se afla patru proiecte, care asigura o finantare totala de 12,3 milioane de euro, din care partea UE acopera 8,5 milioane de euro. Duratele de finalizare ale celor trei mari investitii se intind pe o perioade cuprinse intre doi si trei ani incepand din luna august 2009.

Devenii mai pot conta pe inca 4,1 milioane de euro, fonduri care vor fi suportul financiar al proiectelor de amenajare a Pietei Victoriei, de montare a sistemului de supraveghere video stradal, de construire a adapostului de urgenta pe timp de noapte si de imbunatatire a circulatiei informatiei locale in caz de urgenta.

“Sunt patru proiecte aflate in faza de evaluare pentru care suntem aproape siguri ca se va primi finantarea”, a declarat Viorica Nicula, director economic al Primariei Deva.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.