Proiect european derulat la Penitenciarul de Minori si Tineri Craiova

Craiova, penitenciar, proiect, parteneriat, arta, valori

Proiectul se va desfasura incepand cu anul scolar 2010 – 2011, in parteneriat cu scoli si organizatii din Ungaria, Italia, Polonia si Lituania.

Potrivit reprezentantilor PMT Craiova, principalul obiectiv este acela de a aduce valorile europene de baza, cum sunt drepturile omului, toleranta, solidaritatea, lupta impotriva rasismului si a xenofobiei, anti-discriminarea, egalitatea de sanse, diversitatea culturala, drepturile egale pentru barbati si femei, incluziunea persoanelor cu nevoi speciale, mai aproape de viata de zi cu zi a tinerilor, prin intermediul culturii si artei.

“Pentru tinerii inscrisi la scoala de Arte si Meserii Craiova va fi o oportunitate sa se implice in acest fel de activitati, deoarece proiectul isi propune sa ii modeleze si sensibilizeze prin intermediul artei cu privire la normele si regulile cetateniei active, urmarind totodata sa creasca motivatia pentru invatarea pe tot parcursul vietii”, a explicat purtatorul de cuvant al PMT Craiova, Daniel Barbu.

Activitatile se vor desfasura atat in orele de curs, cat si in cadrul atelierelor de lucru organizate la nivelul scolii pe diferite domenii (cultura civica, religie, literatura, teatru, muzica, arte plastice, tehnologii etc).

Valoarea proiectului de parteneriat multilateral Comenius “GAP” din cadrul programului Lifelong Learning Programme este de 24.000 de euro si este promovat de Agentia Nationala Pentru Proiecte Comunitare (ANPCDEFP).

Coordonatorul proiectului, profesor Minodora Tascu – Stavre apreciaza ca implicarea intr-un parteneriat multinational european va oferi un exemplu foarte bun de incredere, cooperare si toleranta, deschidere catre solutii si schimburi de buna practica intre institutii asemanatoare, ajutand la aprecierea corecta a valorilor personale, nationale si comunitare.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.