Implementarea proiectului ISPA-deseuri de la Galati a fost amanata pentru un an

Galati, proiect ISPA, colectare, deseuri selective, oferte, licitatie

Ciumacenco a explicat ca pentru implementarea proiectului ISPA-deseuri este nevoie de un an – 2011 -, pentru ca populatia sa se obisnuiasca sa colecteze deseurile selective, iar serviciul edilitar Ecosal sa invete sa colecteze aceste deseuri.

‘Am cerut, si am inteles ca ni s-a aprobat, Comisiei Europene o amanare de un an, pentru ca in 2011 Ecosal sa invete cum sa se realizeze colectarea selectiva, iar noi galatenii sa invatam cum sa depunem selectiv in containere deseurile. Procesul de colectare selectiva este un proces delicat pana cand populatia se va lamuri cum este cu acest tip de colectare’, a declarat Ciumacenco.

Viceprimarul a reamintit ca proiectul ISPA-deseuri are patru componente, respectiv inchiderea gropii vechi de gunoi si deschiderea noii celule ecologice, care se va finaliza pana pe 25 octombrie, statia de sortare-compostare, care este gata de anul trecut, achizitiile publice pentru masini si utilaje de selectat deseurile si operatiunea propriu-zisa de selectare a deseurilor, intregul proiect urmand a fi finalizat pana pe 1 decembrie.

El a anuntat ca a fost finalizata si licitatia referitoare la furnizarea echipamentelor necesare colectarii deseurilor si dotarii unitatii de sortare a materialelor reciclabile. Ofertele castigatoare pentru cele patru pozitii licitate se ridica la aproximativ 2,5 milioane euro.

Dintre cele zece companii prezente, doua au reusit sa intruneasca toate conditiile si sa ofere cele mai bune preturi. Astfel, Gradinariu Import Export s-a angajat ca, pentru 931.000 de euro, sa ofere mai multe tipuri de utilaje grele.

Este vorba de doua vehicule de incarcare cu colectare prin spate, avand cuva colectoare si macara pentru golirea containerelor, doua vehicule de colectare cu echipament de incarcare prin spate, doua vehicule cu sistem de ridicare cu macara si carlig pentru incarcarea si descarcarea containerelor de 30 mc si doua vehicule cu sistem de ridicare cu brate pentru incarcarea si descarcarea containerelor de 5,5 m3.

Compania Iridex Grup Plastic va trebui sa furnizeze, contra sumei de 788.700 euro, un numar de 660 containere tip Igloo-220 pentru sticla, 220 pentru hartie si 220 pentru plastic. Un numar de 32 containere subterane (16 pentru plastic si 16 pentru hartie) vor fi aduse de Gradinariu Import Export, pentru 158.950 euro.

Aceeasi firma va livra si 176 containere de 5,5 mc pentru deseuri verzi si deseuri voluminoase si 176 containere de 5,5 mc pentru deseuri din demolari, pentru care va primi 662.000 de euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.