Sistem informatic integrat de peste un milion euro pentru Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud

Bistrita-Nasaud, sistem, informatic, proiect, finantare nerambursabila

Proiectul a fost finantat prin Programul Sectorial Regional, Domeniul major de interventie 2 – “Dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice”, finantarea nerambursabila acordata fiind de circa 3,56 milioane lei.

Proiectul s-a implementat in perioada august 2009 – septembrie 2010 in toate cele 62 de primarii ale judetului Bistrita-Nasaud.

Acestea au fost dotate cu echipament IT care sa permita accesarea portalului www.portalbn.ro, iar 140 de functionari publici au fost instruiti cu bani europeni pentru a implementa acest sistem informatic la nivelul fiecarei unitati teritorial-administrative.

Managerul de proiect Mihaela tarmure a declarat ca noul sistem este menit sa reduca costurile comunicarii prin fax si telefon, dar si sa le dea posibilitatea primariilor sa renunte la contractele de administrare a site-urilor actuale, pentru a transfera toate informatiile si aplicatiile pe noul portal.

Sistemul informatic integrat ofera informatii utile legate de administratia publica locala si judeteana, iar cetatenii vor putea interactiona prin intermediul Internet-ului cu autoritatile, depunand formulare, cereri de avize, reclamatii, contestatii si chiar platindu-si taxele online.

Un proiect asemanator a fost castigat si de catre Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud, intentia fiind ca prefectura si serviciile subordonate sa se conecteze, la final, la portalul Consiliului Judetean, pentru a oferi cetatenilor posibilitatea de a interactiona mult mai usor cu administratia locala.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.