Parcare Verde in Constanta prin Programul Operational Regional

Parcare Verde

Proiectul Parcare verde – construirea unei parcari supraetajate, zona spital clinic judetean de urgente Constanta, judetul Constanta isi propune imbunatatirea accesului populatiei la serviciile publice de sanatate oferite de Spitalul Clinic Judetean de Urgente Constanta, prin construirea unei parcari supraetajate cu o capacitate de 265 de locuri, si introducerea conceptului de cladire verde in spatiul public urban, prin construirea Parcarii verzi si crearea a 15 noi locuri de munca permanente.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 17 luni, este de 16.899.170,86 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 13.395.846,40 lei.

Planul Integrat de Dezvoltare al municipiului Constanta isi propune sa faca din municipiul Constanta un centru multifunctional competitiv al Romaniei si principalul polarizator economic in regiunea Marii Negre, avandu-se in vedere, totodata, dezvoltarea durabila a intregii zone si reducerea discrepantelor actuale de dezvoltare dintre cele 14 localitati care compun polul de crestere.

Astfel, au fost propuse spre finantare, prin Axa 1 a Programului Operational Regional, 38 de proiecte, dintre care 22 proiecte de reabilitare si dezvoltare a infrastructurii urbane, 3 proiecte de dezvoltare durabila a mediului de afaceri si 13 proiecte care au drept obiectiv reabilitarea si dezvoltarea infrastructurii sociale.

Municipiul Constanta a fost desemnat pol de crestere prin HG nr.1149/2008 privind modificarea si completarea HG nr.998/2008. Astfel, el a primit ca alocare, in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa 1, domeniul major de interventie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbana, sub-domeniul: Poli de Crestere, suma de 90,32 milioane Euro.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.