Turnu Severin: Un milion de euro pe drumurile Tamnei

Turnu Severin, fonduri europene, investitii, modernizare, drum

Primaria comunei Tamna a depus deja proiectul pentru reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri rurale. Este vorba despre drumurile care leaga satele aferente – Timna de Jos, Timna de Sus, Cremenea, Pavat, Boceni, Valea Ursului, Adunati-Teiului, Izvoralu, Plopi, Colaret, Manu, Fata Cremenii – de terenurile agricole. Costurile proiectului sunt de un million de euro , fonduri externe integral nerambursabile.

Proiect cu punctaj maxim

Conform edilului comunei, cei noua kilometri de drum deveneau impracticabili pe timp de ploaie sau ninsoare. In momentul de fata, sunt depuse actele necesare pentru obtinerea finantarii de un million de euro, s-a obtinut punctajul maxim si exista sanse foarte mari de a fi semnata cererea de finantare.

“Accesul catre terenurile agricole se facea foarte greu, era neaparat nevoie de o schimbare. Oamenii se deplasau cu caruta, insa pe timp nefavorabil era impracticabil, iar pe timp favorabil era foarte greu de circulat”, a declarat primarul Ion Cioara.

Daca se va obtine finantarea, in cel mult opt luni satenii vor beneficia de drumuri practicabile atunci cand se vor deplasa la camp. Tot anul acesta, comuna a mai beneficiat de fonduri de circa 800.000 de euro pentru reabilitarea retelei de apa potabila in Valea Ursului, lucrare care se afla inca in derulare.

O alta problema o constituie faptul ca elevii scolii din Izvoralu sunt in continuare transportati cu un microbuz foarte vechi la o scoala din satul Plopi, intrucat unitatea de invatamant din satul lor nu a fost inca data in folosinta, dupa reabilitare.

“La finele acestei luni, scoala din Izvoralu va fi inaugurata. in prezent, copiii sunt in continuare dusi la scoala din Plopi, unde ii transportam cu un microbuz vechi de cand lumea, pe un drum greu accesibil”, a mai adaugat edilul comunei.

Transportul catre scoli este pus la dispozitie de catre primarie, iar distanta intre sat si scoala din Plopi este de sapte kilometri.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.