Membrii Retelei de Multiplicatori de Informatie Europeana beneficiaza acum de un program de

Delegatia Comisiei Europene a lansat un program de formare de formatori adresat membrilor Retelei de comunicatori europeni. Aceasta retea a fost creata in 2001 ca raspuns la unul din obiectivele strategice ale Delegatiei Comisiei Europene in domeniul informarii si comunicarii, si anume, imbunatatirea cunoasterii si intelegerii Uniunii Europene la nivel local, prin aducerea informatiei europene mai aproape de cetateni.

Programul are ca scop dezvoltarea in cadrul Retelei Multiplicatorilor de Informatie Europeana a abilitatilor de trainer pe teme europene. in urma unui proces de selectie organizat in 2 etape (dosar de aplicatie si interviu), 50 de membri din Retea vor intra in cadrul unui program de instruire complex si intens, care va cuprinde atat sesiuni teoretice cat si sesiuni practice.

Programul de formare se va axa pe subiecte ca:

  • Valorile Uniunii Europene.
  • Politicile Uniunii Europene.
  • Fondurile Uniunii Europene.
  • Surse de informare despre Uniunea Europeana.

Acest program va urmari dezvoltarea abilitatilor membrilor Retelei de a sustine in continuare cursuri de formare prin cursuri de sustinere a unui discurs in public si tehnici de comunicare specifice formarii.

Rezultatul asteptat de la acest program este marirea increderii participantilor, atat in abilitatile lor de comunicatori europeni, cat si in cele de formatori. Noii traineri vor actiona ca si formatori in cadrul comunitatilor locale si vor organiza in continuare sesiuni de instruire pentru colegii lor din Retea.

Persoana de contact: Ioana Marchis, Coordonator Fondul Europa, Delegatia Comisiei Europene, tel: 021-20354 92, Email: [email protected]

Sursa: , Delegatia Comisiei Europene in Romania, 06 ianuarie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.