
Conform acestuia, unul din cele mai importante drumuri reabilitate cu fonduri europene este drumul judetean care leaga municipiul Sibiu de nordul judetului, de orasul Agnita, una din cele mai sarace zone sibiene.
Cei cinci kilometri, cat masoara principala sosea care traverseaza orasul sibian Agnita, situat in centrul tarii, vor fi reabilitati si modernizati cu sase milioane de euro, pana la sfarsitul lui 2011, acesta fiind in 2009, cel mai mare buget din Romania pentru o reabilitare de drum prin Programul Operational Regional, conform lui Simion Cretu, directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala ADR Centru.
Primarul orasului Agnita, Radu Marius Curcean, considera ca modernizarea drumului principal este principala investitie din ultimele doua decenii din oras. Nu doar Consiliul Judetean pune accentul in 2010 pe investitiile in drumuri, ci si primaria municipiului Sibiu.
In ultima saptamana, primarul Klaus Iohannis a inagurat aproape zilnic cate o strada modernizata. in aceasta toamna, primaria si-a propus sa reabiliteze 19 strazi din municipiu. Daca Consiliul Judetean reface drumurile cu bani europeni, in municipiul Sibiu strazile sunt modernizate si cu promisiunea primarului, ca va plati firmele de constructii si in 2011, din cauza crizei financiare.
Principalul drum asteptat sa fie inaugurat in decembrie este insa centura ocolitoare a municipiului Sibiu, un drum care masoara 17,5 kilometri care sunt autostrada, restul de 4,5 kilometri fiind DN 1.
Conform prefectului Constantin Trihenea, pana acum s-au investit 56 de milioane de euro in constructia centurii ocolitoare, dintre care 14 milioane de euro au costat exproprierile.
Centura ocolitoare trebuia finalizata in 2007, insa va fi inagurata cu o intarziere de doi ani de zile din lipsa banilor si din cauza neintelegerilor aparute cu constructorii. Centura Sibiului face parte din culoarul IV european si face legatura cu autostrada prevazuta sa lege Constanta de Nadlac si cea care va lega Pitestiul de Deva.