620.000 de lei pentru asociatiile din agricultura

Asociatiile din agricultura vor primi in 2007, de la bugetul de stat, un sprijin financiar in valoare totala de 620.000 de lei, in vederea participarii la organizatiile de profil constituite la nivelul Uniunii Europene, conform unei Hotarari adoptate de Guvern.

Sprijinul acordat reprezinta 75% din valoarea cotizatiei anuale la organizatiile europene si din taxele de participare la manifestarile organizate de acestea, respectiv 586.250 lei si 33.750 lei.

Afilierea la organizatiile in domeniu din Uniunea Europeana le va oferi asociatiilor agricole din Romania posibilitatea reala de participare la elaborarea si implementarea Politicii Agricole Comune a UE.

Guvernul a decis acordarea acestor fonduri pentru a sprijini demersurile de afiliere ale Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania, in curs de infiintare, la Comitetul Organizatiilor Profesionale din Agricultura Uniunii Europene si la Comitetul General al Cooperativelor Agricole din Uniunea Europeana (COPA – COGECA), precum si a demersurilor altor asociatii reprezentative de producatori agricoli romani de a participa la COPA – COGECA si la alte organizatii profesionale europene.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.