
Proiectul are o valoare de peste 1 milion de lei si vizeaza instruirea profesorilor in scrierea de proiecte, managementul resurselor umane si informatica.
Proiectul al carui beneficiar este Inspectoratul scolar Judetean Teleorman se numeste „Investitii in resurse umane prin educatie activa si continua factor de succes in dezvoltarea carierei in invatamantul preuniversitar”.
Casa Corpului Didactic Teleorman este partenerul ISJ in derularea proiectului cofinantat de Fondul Social European. Grupul tinta a fost constituit initial de 480 de cadre didactice din judet, dar dupa finalizarea inscrierilor s-a ajuns la 610 profesori, educatori si invatatori.
„S-au constituit 8 grupe de profesori petru fiecare din cele trei cursuri, despre managementul proiectelor, managementul resurselor umane si informatica. in total sunt 24 de grupe de cadre didactice care vin la cursuri in week-end la sediul Casei Corpului Didactic. Prima sesiune de curs se deruleaza din octombrie, pana in februarie, iar din aprilie vom incepe a doua sesiune” ne-a spus inspector Alexandra Negrea, reprezentantul ISJ Teleorman.
In paralel cu cursurile, cei 610 profesori vor participa si la o aplicatie e-learning cu un numar obligatoriu de 56 de ore: „Ei vor intra pe un site si vor trebui sa efectueze un numar de 56 de ore de exercitii, teme, aplicatii cu teme de la cursuri” ne-a mai spus reprezentantul ISJ. Dascalii vor sustine si o evaluare finala dupa cele cinci luni de cursuri si se vor alege cu certificate acreditate de Centrul National de Formare Profesionala.
Profesorii se perfectioneaza in informatica si scriere de proiecte
Profesorii care s-au inscris la cursuri spun ca cele trei domenii in care se vor forma sunt domenii de interes si ca aceasta experienta ii va ajuta sa-si desfasoare activitatea la un alt nivel.
„Cursul TIC – Tehnologii Informationale si Comunicare” este foarte interesant. Ma va ajuta sa fac planificari de lectii, sa prezentam copiilor lectii pe CD, sa lucram cu calculatorul. ” ne-a spus Liliana Catruna, invatatoare la scoala „Stefan cel Mare” Alexandria. O alta cursanta, educatoarea serban Florica ne-a spus ca a atras-o tot cursul de TIC: ” Este tentant, ca te invata sa lucrezi cu calculatorul. In ziua de zi, fara calculator nu faci nimic. Am zis ca daca pot sa ma inscriu, de ce sa nu fac asta”.
Alti profesori au optat pentru cursul de managementul proiectelor, in ideea ca vor invata sa scrie proiecte pentru a atrage fonduri europene in scolile lor: „Mi s-a parut interesant un asemenea curs, pentru ca stii sa scrii proiecte este important. Asa am avea sansa sa luam bani europeni pentru scoli” ne-a spus Dorina Ristea un alt cadru didactic cursant.