Investitie de 3,2 milioane lei in panouri solare pentru patru unitati sanitare din Sibiu

Sibiu, investitie, finantare nerambursabila, program Casa Verde

Presedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch, a declarat ca din august 2011, in cele patru unitati se vor asigura numai din energie solara incalzirea si apa calda pentru pacienti.

Potrivit acestuia, principalul beneficiu al acestei investitii, derulata prin programul Casa Verde, este calitatea foarte buna a celor 160 de panouri solare, care vor putea fi folosite in 98% din zilele unui an, chiar si atunci cand nu este soare afara. Panourile solare vor fi executate cu tuburi vidate, lichid solar, schimbatoare de caldura cu placi, vase de stocare si sistemul de racordare la instalatiile existente de producere a apei calde menajere.

Presedintele CJ Sibiu estimeaza ca investitia va fi amortizata intr-o perioada cuprinsa intre 15 si 19 ani. Cea mai mare economie se va face cu factura de energie electrica la Spitalul “Gheorghe Preda”, unde din 2011, consumul de energie electrica va scadea cu 96.770 de lei pe an.

CJ preconizeaza ca facturile de curent electric ale celor patru spitale vor scadea anul viitor in total cu 200.000 de lei, dupa montarea panourilor solare.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.