Proiect de peste 400.000 de lei pentru actualizarea strategiei de dezvoltare locala a orasului Voluntari

Voluntari, finantare, proiect, dezvoltare, capacitate, obiectiv

Proiectul este cel de-al doilea aprobat spre finantare din fonduri europene si are o valoare totala eligibila de 405.541,91 lei, din care 397.431,07 lei – valoare eligibila nerambursabila din Fondul Social European si 8.110,84 lei – cofinantarea eligibila a beneficiarului.

‘Pledez pentru excelenta in administratia publica locala prin obtinerea si mentinerea unui sistem de elita in furnizarea serviciilor catre beneficiari si catre toate partile interesate. Numai adoptand un model managerial si un sistem de lucru in permanent proces de imbunatatire, de asimilare de noi si bune practici putem sa oferim cetatenilor orasului Voluntari cele mai bune servicii. In contextul economic nefavorabil in care ne aflam singura modalitate de a investi intr-un astfel de sistem este atragerea de fonduri europene nerambursabile’, a declarat edilul orasului Voluntari.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta dezvoltarea capacitatii de formulare a politicilor publice la nivelul administratiei publice locale, iar scopul sau este crearea unui set de instrumente destinat imbunatatirii performantei administratiei publice locale in domeniul planificarii strategice si formularii de politici publice pentru orasul Voluntari.

In cadrul proiectului, 23 de persoane din Aparatul de Specialitate al Institutiei Primarului vor fi instruiti in domeniul planificarii strategice, vor utiliza instrumentele de planificare strategica, vor actualiza Strategia de Dezvoltare Locala pe termen mediu si lung si vor realiza studii strategice pentru orasul Voluntari.

Prin implementarea proiectului se urmareste obtinerea unei capacitati superioare a personalului ce compune Aparatul de Specialitate al Institutiei Primarului Orasului Voluntari de a sesiza oportunitatile de dezvoltare locala in deplin acord cu principiile dezvoltarii durabile, o interactiune mai eficienta intre autoritatea publica locala si cetatenii localitatii prin imbunatatirea infrastructurii de comunicare la nivelul institutiei si o gestionare mai buna a relatiei dintre autoritatea publica locala si agentii economici de pe teritoriul orasului care contribuie la dezvoltarea economica a localitatii.

Un alt proiect aprobat si care utilizeaza fonduri europene al Primariei Voluntari este ‘Imbunatatirea capacitatii administrative a personalului din cadrul Directiei pentru Asistenta Sociala Voluntari‘.

Prin semnarea contractului de finantare pentru acest proiect, fondurile europene nerambursabile in suma de peste 700.000 de lei vor fi folosite in vederea instruirii personalului Directiei pentru Asistenta Sociala a orasului Voluntari, ca prin serviciile oferite orasul sa fie adus la standarde europene.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.