Vizitele jurnalistilor la proiecte REGIO continua in regiunea Sud Vest

jurnalisti, vizita, proiecte REGIO, regiunea Sud Vest, finantare

Primul proiect, Consolidare, restaurare si refunctionalizare cu valorificare patrimoniu cultural – imobil str. Brestei, nr 24, Craiova, are ca obiective restaurarea, reabilitarea si consolidarea monumentului istoric “Casa Bengescu”, situat in str. Brestei nr. 24, Craiova, precum si redarea monumentului in circuitul cultural-istoric si religios.

Ulterior realizarii acestor obiective, in contextul mai larg al dezvoltarii regionale, prin acest proiect se urmareste cresterea ratei de contributie a sectorului de turism la economia regionala si cresterea numarului de turisti prin dezvoltarea si valorificarea potentialului turistic cultural local pe piata turistica nationala si internationala.

In prezent, lucrarile sunt in plina desfasurare, bugetul proiectului fiind de aproximativ 16 milioane de lei, iar durata de implementare, 36 de luni.

Al doilea proiect vizitat a avut in vedere reabilitarea si modernizarea drumului judetean 606 Craiova (DN 85), pana la limita judetului Mehedinti. In prezent, proiectul, cu un buget total de peste 85,5 milioane lei, este finalizat si dat in folosinta. Rezultatul proiectului a fost modernizarea a 49,54 km de drum cu o latime a partii carosabile de 6 m si o latime a platformei de 8 m.

Cel de-al treilea proiect vizitat, aflat in municipiul Slatina, are ca obiective modernizarea infrastructurii si echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, pentru a eficientiza serviciile de sanatate existente si pentru a lansa pe piata altele noi, oferite populatiei din judetul Olt. in prezent, proiectul se afla in stadiu de implementare.

Avand un buget de peste 18,5 milioane lei, proiectul va avea ca rezultat imbunatatirea calitatii tratamentului oferit pacientilor care se adreseaza ambulatoriului din Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, cu un numar estimat la aproximativ 170.000 persoane anual.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.