MCSI: 204 proiecte in valoare de peste jumatate de miliard de lei, finantate prin fonduri structurale

MCSI, proiecte, TIC, e-guvernare, POSCCE, finantare, fonduri structurale

Fondurile care sunt gestionate de MCSI in cadrul Axei Prioritare III – “TIC pentru sectoarele privat si public” pentru perioada 2007-2013 sunt de 1.989 milioane de lei, din care 1.631 milioane de lei din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si 358 milioane de lei contributia nationala publica pentru sectoarele public si privat.

In prezent, stadiul absorbtiei fondurilor structurale din cadrul Axei Prioritare III – “TIC pentru sectoarele privat si public”, este urmatorul:

· Pentru Operatiunea 3.1.1 – “Sprijinirea accesului la broadband si la servicii conexe”, au fost contractate 122 de proiecte in valoare totala de 8,68 milioane lei. Pentru imbunatatirea gradului de absorbtie a fondurilor europene, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) va lansa un nou apel de proiecte aferent operatiunii 3.1.1. in perioada imediat urmatoare.

· In cadrul Operatiunii 3.2.1 – “Sustinerea implementarii de solutii e-guvernare (inclusiv e-administratie) si asigurarea conexiunii la broadband acolo unde este necesar, au fost depuse 337 de proiecte cu o valoare totala de 1.854,6 milioane lei. In cadrul primului apel de proiecte au fost semnate un numar de 15 proiecte in valoare de 180,6 milioane lei, iar in etapa a doua a apelului de proiecte au fost evaluate un numar de 201 proiecte in valoare de 1.951,4 milioane lei, urmand a fi selectionate proiectele ce vor fi contractate.

· In cadrul primului apel aferent Operatiunii 3.2.2 – “Implementarea de sisteme TIC in scopul cresterii interoperabilitatii sistemelor informatice”, MCSI a aprobat spre finantare 11 proiecte din cele 37 depuse. Suma totala a celor 11 proiecte aprobate si contractate este de 55,26 milioane lei.

· In cadrul Operatiunii 3.2.3 – “Sustinerea implementarii de aplicatii de e-Learning”, cu ocazia lansarii primului apel, au fost contractatesi aprobateun numar de 11 proiecte in valoare totala de 127,8 milioane lei. Al doilea apel a inclus 134 de proiecte in valoare totala de 924,88 milioane lei si se afla, in prezent, in faza de evaluare.

· Pentru Operatiunea 3.3.1 – “Suport pentru implementarea sistemelor informatice integrate si a altor aplicatii electronice pentru managementul afacerilor, au fost contractate 15 proiecte, suma totala a acestora fiind de 8,28 milioane de lei.

· Pentru Operatiunea 3.3.2 – “Suport pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii electronice pentru afaceri”, au fost depuse 29 de proiecte in valoare totala de 18,7 milioane lei. Dintre acestea au fost semnate 11 proiecte in valoare totala de 8,32 milioane lei.

Precizam ca pana in august 2010, Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI) a finalizat 12 Ghiduri ale Solicitantului, ce asigura cadrul de acordare a finantarii pentru opt din cele zece operatiuni gestionate in cadrul Axei Prioritare 3.

Ghidurile Solicitantului elaborate de OIPSI au fost supuse consultarilor publice in cadrul intalnirilor organizate cu asociatiile de profil si prin culegerea de observatii ca urmare a postarii lor pe site-ul oficial MCSI. De asemenea, s-a tinut cont si de observatiile/recomandarile primite pe adresa de e-mail: [email protected].

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.