NESsT acorda premiile castigatorilor Competitiei intreprinderilor sociale din Romania 2009-2010

NESsT, competitie, premii, castigatori, intreprinderi sociale

Cele cinci organizatii sunt castigatoarele Competitiei intreprinderilor Sociale din Romania NESsT 2009-2010, menita sa promoveze excelenta in dezvoltarea intreprinderilor sociale in randul organizatiilor non-profit din tara. Fiecare organizatie va primi aproximativ 10.000 USD pentru suport tehnic si investitii financiare.

NESsT utilizeaza termenul “intreprindere sociala” referindu-se la o afacere conceputa sa rezolve o problema sociala critica. Intreprinderile sociale din portofoliul NESsT sunt create si gestionate de organizatii non-profit, pentru a genera venituri in scopul finantarii programelor lor sociale si maximizarea impactului lor social.

Competitia din Romania face parte din misiunea NESsT de a crea intreprinderi sociale in Europa Centrala si de Est. Realizarea acesteia a fost posibila multumita sprijinului acordat de Romanian-American Foundation, Royal Bank of Scotland, Deloitte si campaniei Private Equity Shares.

In cadrul unei ceremonii la care au participat ambasadorul S.U.A. in Romania, Mark Gitenstein si importanti oameni de afaceri romani, premiile au fost acordate urmatoarelor organizatii ce reprezinta o arie larga de intreprinderi sociale cu un puternic impact social: ViitorPlus din Bucuresti pentru intreprinderea sa sociala, Sacosa de Panza, ce ofera o alternativa ecologica la utilizarea pungilor de plastic; Asociatia Tonal din Sibiu pentru intreprinderea sa sociala ce ofera locuri de munca persoanelor cu probleme de sanatate mentala prin fabricarea si vanzarea de corpuri artistice de iluminat; Touched Romania din Bucuresti pentru intreprinderea sa sociala prin care vinde bijuterii de inalta calitate realizate de tinerele mame aflate in situatii de risc din centrul maternal Casa Agar; Asociatia Prietenia din Pantelimon pentru intreprinderea sa sociala, BioHrana, ce promoveaza un stil de viata echilibrat si sanatos prin vanzarea de legume organice cultivate de catre beneficiarii sai – tineri cu dizabilitati intelectuale; Asociatia Hercules din Costesti pentru oferirea de servicii de organizare de evenimente,catering si servicii de decoratiuni, de veniturile realizate astfel beneficiind 25 de copii cu venituri foarte mici.

Marius Mugurel Fratila, director executiv Asociatia TONAL, una dintre organizatiile castigatoare, a declarat: “Procesul NESsT ne-a permis o cartografiere profunda a realitatii organizationale si o evaluare intensa a eficacitatii intreprinderii sociale. Rezultatele deosebite ale acestui proces complex de evaluare si invatare sunt reprezentate pentru noi astazi de cresterea gradului de luciditate, realism, coerenta, gandire strategica, evaluare onesta si severa, atat a resurselor, cat si, mai ales, a riscurilor. Procesul NESsT a transformat barierele in provocari si sperantele in resurse.”

“Suntem incantati sa vedem interesul foarte mare pentru cea de a doua competitie nationala din Romania. Acesta arata potentialul intreprinderilor sociale de a rezolva diversele probleme sociale din Romania intr-un mod unic, atat la nivel local cat si national. NESsT se angajeaza sa ofere sprijin pe termen lung pentru a contribui la dezvoltarea si mai multor intreprinderi sociale in aceasta tara, dezvoltand portofoliul nostru curent si continuand sa atragem noi organizatii prin viitoare competitii de intreprinderi sociale” a declarat Eva Varga, Directorul NESsT pentru dezvoltarea intreprinderilor in Europa.

Roxana Vitan, Director Executiv al Romanian-American Foundation (RAF), a declarat: “Ca parte a angajamentului nostru de a promova initiativele antreprenoriale in Romania, RAF sustine eforturile NESsT 100%. Suntem incantati sa vedem cum tot mai multe organizatii care pornesc de la o idee de afaceri ajung sa o puna in practica si ne bucura sa sustinem acest proces.”

“RBS si-a luat angajamentul de a fi o companie responsabila si de a sprijini comunitatile locale din zonele in care operam. Competitia intreprinderilor sociale este acum la a doua editie in Romania si ne-am bucurat ca am avut ocazia de a deveni parteneri cu NESsT si de a-i sprijini in aceasta initiativa unica, inclusiv prin munca voluntarilor nostri, care s-au implicat in evaluarea studiilor de fezabilitate si a planurilor de afaceri.” a declarat Johan Gabriels, CEO RBS Romania.

Persoana de contact: Despina Iancu, [email protected]

Despre NESsT: NESsT lucreaza pentru a rezolva probleme sociale critice in tari cu piete emergente prin dezvoltarea si sprijinirea intreprinderilor sociale. De la infiintarea sa, in 1997, de catre antreprenorii sociali Nicole Etchart si Lee Davis, NESsT a oferit sprijin financiar si consultanta de afaceri la peste 2600 de intreprinderi sociale din 48 de tari. NESsT Venture Fund isi desfasoara activitatea in prezent in 10 tari din Europa si America Latina -Argentina, Brazilia, Chile, Croatia, Republica Ceha, Ecuador, Ungaria, Peru, Romania si Slovacia. NESsT este inregistrata ca si organizatie nonprofit si in UK si SUA. Vizitati: www.nesst.org

Despre Romanian-American Foundation: RAF deschide noi oportunitati prin finantarea de programe in trei domenii: antreprenoriat, educatie si dezvoltare comunitara. www.rafonline.org

Despre RBS Romania: Banca ofera servicii si produse financiare integrate pentru clientii sai persoane fizice si juridice si este prezenta in 15 orase din Romania. www.rbs.ro

Despre Deloitte: Numele Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie cu raspundere limitata din Marea Britanie, la firmele membre ale acesteia, in cadrul careia fiecare firma membra este o persoana juridica independenta. Pentru o descriere amanuntita a structurii legale a Deloitte Touche Tohmatsu Limited si a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanta, consultanta financiara – deservind numeroase industrii. Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, care activeaza in 140 de tari, Deloitte pune la dispozitia clientilor sai resursele internationale, precum si priceperea locala pentru a-i ajuta sa exceleze indiferent de locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Obiectivul celor 169.000 de profesionisti din Deloitte este acela de a deveni un standard de excelenta.

Despre Private Equity Shares: Campania de strangere de fonduri destinata industriei de private equity sprijina misiunea NESsT de a investi in sustenabilitatea pe termen lung a intreprinderilor sociale cu un impact social crescut in regiune. www.privateequityshares.org

Sursa: NESsT Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.