Guvernul a aprobat programul de cooperare Romania-Serbia

Guvernul a aprobat Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia pentru perioada 2007-2013. In perioada urmatoare acesta va fi transmis spre aprobare Comisiei Europene.

Programul este finantat de Uniunea Europeana prin Instrumentul de Asistenta pentru Preaderare (IPA) si co-finantat de statele partenere in program.

Bugetul total unic pentru prima perioada (2007-2009) este de 22.304.004 Euro, din care 18.958.404 Euro contributia Instrumentului de Asistenta pentru Preaderare (IAP) si 3.345.600 Euro co-finantarea nationala publica a Romaniei. Bugetul aferent perioadei 2010-2013 urmeaza sa fie stabilit in cursul anului 2008.

Programul va finanta proiecte privind dezvoltarea economica si sociala, protectia mediului si pregatire pentru situatii de urgenta precum si actiuni ale comunitatilor locale pentru dezvoltarea societatii civile, furnizarea de servicii catre comunitatile din zona de granita, schimburi educationale, culturale si sportive, precum si intensificarea integrarii sociale si culturale a regiunilor de granita.

Beneficiarii din statele partenere trebuie sa depuna aplicatii pentru proiecte in comun. Toate proiectele trebuie sa aiba un efect transfrontalier cu beneficii pentru ambii parteneri si in contextul masurilor definite in program sa contribuie la dezvoltarea socio-economica a regiunii.

Sursa: , Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.