Noi contracte de finantare semnate prin Programul Operational Regional!

Drobeta Turnu Severin, POR, PIDU, finantare, proiecte

Proiectele semnate au o valoare totala de 210.703.919,26 lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 164.059.092,20 lei.

PIDU Drobeta Turnu Severin

Prin proiectul Siguranta si securitate sociala in Municipiul Drobeta Turnu Severin prin sisteme de supraveghere video, se vor instala sisteme de supraveghere (la 12 gradinite, 12 scoli generale, 11 licee, 6 piete agroalimentare, 8 intersectii de drumuri si strazi principale, la sediile Primariei Municipiului Drobeta Turnu Severin si Politiei Comunitare, la Palatul Cultural “Theodor Costescu”, Sala Polivalenta, Stadionul Dr. Angelescu si Stadionul Municipal) si vor fi create 27 noi locuri de munca temporare pe durata executiei, precum si 4 locuri permanente pe durata operarii.

Proiectul “Reabilitare si modernizare retele strazi urbane in Municipiul Drobeta Turnu Severin” va contribui la reabilitarea si modernizarea retelei de strazi urbane formata din: strada Traian, strada Cicero, strada I.C. Bratianu, strada Crisan, strada Independentei, strada Kiseleff, strada Mrs. Averescu, strada Smardan, bulevardul Revolutiei, trotuarele de pe strada Orly si trotuarele de pe bulevardul T. Vladimirescu.

In completarea acestuia, vine proiectul “Reabilitare retele strazi urbane – Drobeta Tr. Severin – Sector IV“, care va reabilita si moderniza strada sincai, strada Orly, aleea Privighetorilor, aleea Narciselor, strada Eugen Maresi, strada W. Maracineanu, strada Mihai Gusita, strada Calugareni, strada Grivitei, strada Tabla Butii, strada Mures, strada Antonini, strada Avram Iancu si strada Plevnei.

PIDU Slatina

Primul proiect semnat la Slatina, “Sistem de supraveghere video Centru istoric si zone principale de interes public si social“, prevede instalarea unui sistem de supraveghere video pe strazile: M. Eminescu, Lipscani, Fratii Buzesti, Dinu Lipatti, M. Kogalniceanu si Sperantei, dotarea dispeceratului care va fi amplasat in strada Sperantei nr. 1 si crearea de 8 noi locuri de munca pentru perioada de operare.

Proiectul “Reabilitare spatii verzi, alei de acces rutier si pietonal si mobilier urban strazile Tunari, Ec. Teodoroiu, Artileriei si A.I.Cuza” va consta in sistematizarea pe verticala a zonei aferente strazilor cuprinse in cartierul Tunari, prin: realizarea infrastructurii stradale, realizarea suprastructurii stradale, sistematizarea pe verticala a zonei aferente strazii, prin realizarea de trotuare si spatii de parcare, dar si asigurarea accesului la proprietati, reabilitarea si/sau modernizarea carosabilului, reabilitarea si/sau modernizarea trotuarelor si aleilor pietonale, delimitarea corecta a spatiilor verzi din trama stradala, inclusiv prin plantarea de gard viu si a unor garduri de protectie, suplimentarea locurilor de parcare intr-un peisaj urban modern si fluidizat din punctul de vedere al traficului rutier si pietonal.

Cel de-al treilea proiect semnat, “Reabilitare spatii verzi, alei de acces rutier si pietonal, mobilier urban strada Cireasov, Prelungirea Tunari, A.I.Cuza” va urmari realizarea infrastructurii stradale, a suprastructurii stradale si sistematizarea verticala a zonei aferente strazii, prin realizarea de trotuare si spatii de parcare, dar si asigurarea accesului la proprietati, precum si a sigurantei circulatiei.

Proiectul “Reabilitare DJ 606 Km 55+086 (limita judet Dolj) – 119+795 (intersectie DJ 566), judetul Mehedinti” are ca obiective modernizarea si consolidarea drumului judetean DJ 606, pe o lungime de 63,761 Km, precum si imbunatatirea accesibilitatii zonei pe ansamblu – asigurarea legaturii locuitorilor din zona cu drumurile nationale DN56A, DN56C, drumurile judetene DJ561A, DJ563A, DJ566 si drumurile comunale DC 93, DC 96, DC 106.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.