S-a facut un prim pas spre amenajarea Bahluiului

Bahlui, lucrari, inundatii, contract, finantare, fonduri europene

Fostul sef al PDL Iasi, directorul Autoritatii Nationale pentru Inundatii si Managementul Apelor, Dan Carlan, a afirmat cu acest prilej ca “firma care a castigat licitatia pentru proiectare si executie este o firma puternica si foarte profesionista, care a realizat si amenajarea raului Dambovita”.

Prezent la eveniment, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad a declarat ca amenajarea raului Bahlui va reprezenta un alt loc de promenada pentru ieseni, dupa zona Copoului sau cea a Ciricului.

Pentru lucrarile ce vizeaza reducerea riscului la inundatii in bazinul hidrografic Prut – Barlad se vor cheltui 8 milioane de euro, fonduri care in proportie de 80 la suta sunt alocate de Uniunea Europeana, restul fiind sume alocate de Ministerul Mediului si Padurilor.

Desi lucrarile urmeaza sa fie finalizate dupa 30 de luni, in 2013, semnarea contractului nu inseamna si inceperea lucrarilor. Calendarul acestora vizeaza mai intai eliberarea de catre municipalitate a avizelor necesare autorizatiei de construire pana cel tarziu la 31 ianuarie.

Urmeaza ca, pe 4 februarie, sa fie predarea amplasamentului, iar in intervalul altor patru saptamani va fi organizat santierul, pentru ca astfel lucrarile propriu-zise sa inceapa la in martie 2011.

In cadrul proiectului va fi decolmatata albia raului, se vor stabiliza malurile, se vor construi diguri de aparare pe malul drept in zona cartierului Cicoarei. De asemenea, vor fi construite alei pietonale, banci, fantani arteziene, iluminatul public de-a lungul cursului va fi refacut. Peste albia raului vor fi construite poduri, magazine cu suveniruri, cafenele, terase, restaurante.

Se vor reface parapetii de aparare intre Podul de Piatra si Podul Tudor Vladimirescu, zona in care vor fi ambarcatiuni usoare de agrement si sportive, precum si zone internet wireless.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.