Incep lucrarile de reabilitare a infrastructurii de apa din judetul Hunedoara

Lucrarile de reabilitare ale retelelor de apa si canalizare din municipiile Deva si Hunedoara vor incepe in luna iunie, proiectul fiind realizat in baza unui proiect cu fonduri europene in valoare de 63,4 milioane euro accesat in cadrul Programului ISPA.

“In cadrul proiectului vor fi reabilitate si inlocuite 19 la suta din retelele de apa si de canalizare din municipiile Deva si Hunedoara. Scopul proiectului este de a imbunatati alimentarea cu apa si conformarea, in conformitate cu standardele europene de mediu, a retelelor de canalizare”, a declarat directorul operatorului regional de apa ApaProd Deva, Victor Arion, in cadrul unei sedinte tehnice de analiza a stadiului de realizare a obiectivelor proiectului.

In cadrul proiectului vor fi inlocuiti 28,5 kilometri de conducte de apa in Deva si 16,7 kilometri de retele in Hunedoara. In ceea ce priveste reteaua de canalizare, vor fi reabilitati 10 kilometri in Deva si 12,7 kilometri in Hunedoara.

Proiectul mai include, printre altele, reabilitarea conductelor de aductiune a apei de la statiile Orlea si Hobita, construirea a cate doua bazine de stocare a apei pluviale in Deva si Hunedoara si cinci statii de pompare a apelor uzate in cele doua orase. De asemenea, vor fi construite statii de epurare a apelor uzate in Hunedoara si Deva, ambele cu o capacitate proiectata de 833 de litri pe secunda.

Valoarea proiectului este de 63,4 milioane de euro, din care 34,4 milioane euro reprezinta sume nerambursabile obtinute in baza Programului ISPA. Diferenta este acoperita dintr-un imprumut bancar si cofinantari obtinute de la Fondul National de Mediu si bugetul de stat.

Lucrarile in cadrul Programului ISPA vor fi incheiate in a doua jumatate a anului 2010. Operatorul de apa ApaProd Deva intentioneaza sa continue reabilitarea retelelor de apa si de canalizare din judetul Hunedoara prin obtinerea de finantari nerambursabile din fondurile de coeziune ale Uniunii Europene.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.