Municipiul Sibiu are singurul proiect ISPA pentru apa din tara finalizat inainte de termen

“Din informatiile noastre, acest proiect de apa si canal este singurul din tara care s-a terminat in timpul prevazut de contractul ISPA, adica inainte de sfarsitul anului 2010. Noi am reusit aceasta performanta cu toate ca lucrurile nu s-au desfasurat intotdeauna optimal”, a spus Iohannis.

Potrivit primarului, criza economica ar fi afectat firma care a lucrat la extinderea canalizarii si a statiei de tratare a apei potabile. “Lucrarile la statia de tratare a apei potabile au intarziat mult. Firma care a efectuat lucrarile de extindere a canalizarii a avut probleme majore, din cauza crizei. Lucrarile au fost totusi finalizate in conditii bune”, a explicat edilul-sef al Sibiului.

Proiectul ISPA a durat opt ani si s-a facut cu o investitie totala de 37,58 milioane de euro, a precizat Thomas Roth, purtatorul de cuvant al SC Apa Canal SA, furnizorul serviciului de apa si canalizare din municipiul Sibiu.

Potrivit acestuia, din cei 37,58 de milioane de euro, 12,02 milioane a fost contributia SC Apa Canal SA, din care zece milioane de euro reprezinta un credit BERD, care urmeaza sa fie lichidat abia peste zece ani.

Anul trecut, SC Apa Canal SA si-a majorat numarul de consumatori la un sfert de milion si s-a transformat intr-un operator regional de apa, furnizand servicii in judetul Sibiu (municipiul Sibiu, orasele Cisnadie si Avrig) si pentru 40.000 de locuitori din municipiul Fagaras (judetul Brasov).

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.