Comisia Europeana a aprobat cel de-al 17-lea proiect major in domeniul apei/apei uzate pentru Romania

Comisia Europeana, Braila, proiect, apa uzata, finantare nerambursabila

Proiectul consta, in principal, in masuri de extindere si reabilitare a surselor de apa, a conductelor de transport si a statiilor de tratare a apei, extinderea si reabilitarea rezervoarelor de apa, a statiilor de pompare, a statiilor hidrofor, a statiilor de clorinare, a retelelor de distributie si a contoarelor de apa, precum si extinderea si reabilitarea sistemelor de colectare a apei uzate si reabilitarea a doua statii de epurare.

Populatia beneficiara a proiectului va fi de aproximativ 246.400 locuitori, conectand la sistemul de canalizare un numar suplimentar de 55.651 locuitori, in timp ce aproximativ 17.138 locuitori vor fi conectati la sistemul de alimentare cu apa potabila.

Proiectul va fi implementat pentru aglomerarile Braila, Faurei, Ianca, Insuratei, Viziru si Tufesti de catre Operatorul Regional “S.C. Compania de Utilitati Publice S.A. Braila”.

Valoarea eligibila a proiectului este de 95.748.800 Euro, din care finantare nerambursabila europeana din Fondul de Coeziune in valoare de 73.894.208 Euro.

Sursa: Ministerul Mediului si Padurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.