Liceu european la Timisoara: Copiii maghiari sunt dusi la cursuri cu autobuzele scolii

Timisoara, liceu, Bela Bartok, transport, autobuze, proiect

Liceul Teoretic “Bela Bartok”, singura scoala maghiara din Timisoara, arata ca institutiile de invatamant din Occident. Se scriu proiecte europene, se atrag fonduri, se modernizeaza, se implemeneaza metode de lucru cum rar se poate vedea pe la noi.

In cazul scolilor minoritare, distanta era o problema la care a trebuit gasita o solutie. Scoala avea un microbuz propriu care asigura transportul elevilor in special din Mosnita Noua si Ciarda Rosie, insa trebuia gasita o noua solutie dupa ce clasele in limba maghiara de la scoala Generala nr.1 si 26 au fost mutate la Liceul Teoretic “Bela Bartok”.

“Trebuia sa rezolvam problema cu transportul copiilor, altfel numarul elevilor ar fi fost mult mai mic. Am cautat toate proiectele europene posibile si pot sa spun ca am avut noroc. Parca acest proiect a fost facut special sa ne salveze pe noi”, a declarat Judit Tar, directoarea Liceului “Bela Bartok”.

Parintii au siguranta

Scoala a facut un contract cu o firma de transporturi, astfel ca pe langa microbuzul propriu, au acum si doua autobuze mari. Elevii sunt luati la scoala si apoi sunt lasati acasa dupa ore. Primul autobuz culege elevii din zona de vest, iar cel de al doilea dinspre Ghiroda.

“Si parintii au o siguranta mai mare, mai ales ca in autobuze se afla mereu si un cadru didactic. Sunt si elevi mici care nu pot fi lasati singuri”, a mai spus Judit Tar.

Liceul “Bela Bartok” ofera elevilor posbilitatea de a invata in sistemul “step by step”, unde se folosesc activitati interactive, moderne si programe after-school, in care parintii au de platit doar masa daca solicita acest lucru.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.