Pitesti: Dotari noi pentru pompierii argeseni

Pitesti, pompieri, proiect, situatii urgenta, laborator chimic

Este vorba despre un proect care vizeaza toate Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta din regiunea Sud Muntenia. Valorea totala a proiectului este de 12,3 milioane de euro, din care 30% sunt asigurati de catre consiliile judetene din judetele implicate in proiect, mai exact Argesul, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman.

Proiectul se finalizeaza la anul

Daca nu apar contestatii, noile masini si dotari vor veni in Arges undeva la jumatatea anului viitor, dupa data de 30 iunie 2011, cand este programata finalizarea proiectului.

“Cred ca vom rezolva 40% din problemele reclamate de ISU”, Constantin Nicolescu amintind ca dotarea a fost “totusi imbunatatita prin autospecialele care au fost aduse pe parcurs”.

Consiliul Judetean Arges a devenit anul trecut membru in cadrul Asociatiei de Dezvoltare Intracomunitara “Situatii de Urgenta Sud Muntenia”, alaturi de altejudete.

Scopul asociatiei este asigurarea, in cazul situatiilor de urgenta, a actiunilor care se impun, printr-o sprijinire reciproca intre judete. In acelasi timp, prin intermediul acestei asociatii, sunt accesate fonduri europene pentru dotarea cu echipamente de interventii in caz de necesitate. Suma aprobata de CJ Arges ca si cotizatie pentru anul in curs la aceasta asociatie este de 7.500 lei.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.