Stratan e mai tare decat Coca-Cola: pe o singura firma a obtinut in 2009 profit de 41 mil.RON

Revista Capital a publicat un articol despre premiantii “topului national al firmelor private din Romania 2009”.

La sectiunea “Firme mici”, primul loc este ocupat de Romcapital Invest SA, controlata, conform datelor furnizate de Registrul Comertului, de Dan Iulian Stratan. In 2009, societatea a avut 24 de angajati, o cifra de afaceri de 54,47 de mi­lioane de lei si un profit brut de 41,37 de milioane de lei.

Infiintata in anul 2000, Romcapital ofera servicii de consultanta in mai multe tari, intre care Bulgaria, Ucraina si Republica Moldova. A fost implicata in consultanta pentru proiec­te finantate din fonduri europene, dar si proiecte sustinute de Banca Mondiala, BEI si BERD.

Dan Iulian Stratan a fost in condu­cerea grupului Gelsor, detinut de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. Dupa scandalul FNI, acesta a plecat la banca de investitii Merril Lynch, care a fost pe punctul de a da faliment in aceeasi peri­oada cu Lehman Brothers, dar a fost sal­vata prin preluarea de catre Bank of Ame­rica.

Presa a relatat faptul ca ar fi existat o implicare a lui Stratan in privatizarea Petrom, in calitatea sa de reprezentant al lui Sorin Ovidiu Vintu, dar si in achiziti­onarea companiei Petrdmservice de catre offshore-ul cipriot Elbahold LTD, ca re­prezentant al acestei firme in Romania.

Sursa: Capital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.