Primaria Iasi aduce un expert UE ca sa atraga fonduri europene

Sefii orasului Iasi vor fi ajutati de un expert al Uniunii Europene, care va face o analiza a potentialului Iasului. Apoi, pe baza acestei analize, municipalitatea va decide ce proiecte structurale europene sa acceseze cu cele mai mari sanse de reusita.

“Am primit 50 de CV-uri de la Comisia Europeana, din care va trebui sa alegem trei persoane. Apoi, dintre acestia trei, oficialii europeni vor decide expertul care va veni in luna martie la Iasi”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Expertul european va sta la Iasi o saptamana, punand la punct o strategie pentru atragerea fondurilor structurale. “Vizam in special proiecte de dezvoltare urbana. Zona Cuza Voda trebuie restaurata, fiind vorba atat de refacerea locuintelor, cat si a liniei de tramvai. De asemenea, avem in vedere si zona Cicoare”, a mai spus primarul.

Nichita crede ca pentru infrastructura Iasului sunt necesare aproape 200 de milioane de euro.”In 2007, speram sa putem accesa macar doua proiecte in valoare de 25 milioane euro. Oficialii europeni au mai multi indicatori (legati de somaj, nivelul economic, educatie etc) si trebuie sa vedem ce fonduri atacam”, a spus Nichita.

Fondurile europene pot fi accesate dupa luna mai 2007, cand va putea fi achizitionat caietul de sarcini. Primaria a avut discutii si cu specialistii Agentiei Regionale de Dezvoltare Nord-Est, care vor oferi consultanta pentru accesarea de proiecte.

Sursa: Newsiasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.