Bani europeni investiti pentru cercetare! Poveste de succes la Universitatea din Pitesti

Universitatea din Pitesti, cercetare, IT&C

Universitatea din Pitesti alaturi de CRESCENDO, casa de solutii IT&C anunta finalizarea proiectului de modernizare a infrastructurii IT&C, destinata activitatilor de Cercetare Dezvoltare si Inovare.

Proiectul, intitulat “Cresterea capacitatii administrative pentru CD&I prin solutii TIC avansate la Universitatea din Pitesti“, a avut o importanta componenta tehnica, constand in dotari cu echipamente si servicii IT in valoare de 81.000 de Euro.

Investitia realizata a fost asigurata din Fondul European de Dezvoltare Regionala – Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” si face parte din efortul Universitatii din Pitesti de a creste performanta cercetarii stiintifice la nivelul standardelor europene.

Cercetarea stiintifica in Universitatea din Pitesti, institutie de invatamant superior de stat – acreditata si membra a Asociatiei Universitatilor Europene, se desfasoara in cadrul a 8 centre de cercetare, certificate de CNCSIS, prin intermediu carora s-au derulat peste 100 de contracte de cercetare stiintifica, care au adus institutiei venituri de peste 25 milioane Ron.

“In ultimii ani, gradul de complexitate si numarului proiectelor de cercetare a crescut cu peste 50%. Pentru a creste randamentul si profitabilitatea acestor proiecte dar si pentru a usura activitatea echipelor de cercetare in derularea proiectelor curente cat si la intocmirea noilor aplicatii, aveam nevoie de solutii dedicate de Project Management si platforme de colaborare. Totodata, era necesara o separare structurala si functionala a serviciilor IT&C aferente activitatii de Cercetare Dezvoltare & Inovare, in raport cu celelalte componente informationale ale institutiei. in lipsa fondurilor proprii, obtinerea de fonduri europene necesare dezvoltarii a devenit o prioritatea pentru noi.” precizeaza Dl. Silviu Ionita, decan al Facultatii de Electronica, Comunicatii si Calculatoare din Universitatea Pitesti si director al proiectului.

In urma depunerii cererii de finantare, Universitatea din Pitesti a obtinut in Iunie 2010 fondurile europene necesare refacerii infrastructurii IT&C. Realizarea proiectului, a fost ofertata si castigata prin licitatie publica de CRESCENDO care, prin competentele sale de integrator specializat, a proiectat si implementat un sistem IT&C integrat, bazat pe tehnologia a trei furnizori de renume mondial: Hewlett Packard, Microsoft si VMWare.

“Universitatea din Pitesti beneficiaza acum de o infrastructura IT&C moderna si integrata, bazata pe echipamente HP, tehnologie de virtualizare VMWare si infrastructura software Microsoft. Peste acestea, echipa noastra a implementat Microsoft Project Server – solutie dedicata de “Project Management” si Microsoft Sharepoint, portal de colaborare. Sistemul astfel integrat, aduce beneficii atat prin cresterea performantei pe linia cercetarii stiintifice cat si in zona de securitate si administrare a infrastrurii IT&C” completeaza Dl. Cristian Mierlea, Business Unit Manager CRESCENDO.

In urma implementarii, echipa de cercetare are posibilitatea de a administra mai eficient si mai usor proiectele, de la stadiul de idee pana la finalizarea lor. Se pot urmari bugetele alocate, costul resurselor, efortul depus versus efortul estimat. In plus, colaborarea pe proiecte se realizeaza facil, membrii echipei avand acces partajat la toate informatiile de care au nevoie. Totodata, acest proiect sustine intensificarea colaborarii internationale, prin capacitatea echipei de cercetare de a oferi servicii la nivelul centrelor de cercetare europene.

In plus, noul mediu de lucru asigura o securitate sporita, reduce efortul de administrare si contribuie la imbunatatirea experientei utilizatorilor. Prin utilizarea unui sistem performant de servere si a tehnologiei de virtualizare, Universitatea din Pitesti beneficiaza de un raport cost-performanta avantajos si de minizarea costurilor aferente functionarii si intretinerii sistemenului IT.

In viitor, prin dezvoltarea solutiei de portal intern si a sistemului de management al proiectelor, sistemul IT&C va permite si obtinerea de analize concludente prin functii de interogare, cautare, replicare, sincronizare sau raportare automata sau la cerere.

Despre Universitatea din Pitesti

Universitatea din Pitesti este o institutie de invatamant superior de stat, acreditata, membra a Asociatiei Universitatilor Europene, moderna si dinamica care isi coreleaza misiunea didactica cu cercetarea stiintifica. Universitatea din Pitesti promoveaza o larga oferta educationala prin cele 11 facultati, 36 programe de studii de licenta, 33 programe de master si 9 scoli doctorale. Promovand un management modern, ancorat in realitatile timpului, Universitatea din Pitesti are o importanta contributie la pregatirea unor specialisti competenti si competitivi pentru piata muncii.

Despre CRESCENDO

CRESCENDO, Casa de solutii IT&C, furnizeaza aplicatii, solutii de infrastructura si servicii de integrare personalizate, prin care organizatiile obtin maximum de castig din informatiile de afaceri. Clientii Casei de solutii CRESCENDO economisesc efort si resurse, gasind sub acelasi acoperis punctul unic de contact pentru implementarea de noi solutii IT&C si pentru integrarea lor cu cele existente. Prin parteneriatele cu lideri mondiali din industria IT&C, clientii Casei de solutii CRESCENDO beneficiaza de solutii moderne, validate la nivel international.

Sursa: Ecomunicate.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.