Consolidare si modernizare corp medical, Spitalul de Urgenta, ‘Prof. Dr. Dimitrie Gerota’, municipiul Bucuresti

spital de Urgenta

Spitalul de Urgenta “prof. dr. Dimitrie Gerota” face parte din categoria spitalelor de urgenta – constructii publice de importanta vitala, cea mai importanta categorie de cladiri publice, cu o pondere de 32% din totalul obiectivelor cuprinse in cadrul Proiectului si a fost cel de-al noualea obiectiv finalizat in cadrul Proiectului.

Lucrarile au avut ca obiectiv principal:

* punerea in siguranta a cladirii cu o suprafata desfasurata existenta de 2590 mp cu un numar de 85 paturi;
* extindere suprafetei utile cu cca. 400 mp pentru asigurarea utilitatilor vitale care conditioneaza functionarea spitalului (statie de oxigen, generator electric, centrala termica, centrala telefoane, instalatii fluide medicale), precum si pentru satisfacerea normelor sanitare in vigoare;
* imbunatatirea conditiilor generale in exploatare si ridicarea nivelului calitatii serviciilor medicale.

Pe langa lucrarile de consolidare, modernizare, refacere si amenajare, s-au efectuat o serie de alte lucrari pentru reabilitarea si aducerea la standardele impuse de Normativele de organizare si functionare a spitalelor, asigurarea si dotarea cu utilaje, instalatii si echipamente moderne in concordanta cu cerintele actuale in domeniu.

Valoarea totala a investitiei la momentul receptiei lucrarilor este de 13.437.394 lei, din care:

* valoare asigurata prin Proiect: 2.388.205 lei
* cofinantare Beneficiar: 11.049.189 lei

Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, in calitate de Administrator de Proiect si Autoritate Contractanta pentru lucrarile de consolidare si modernizare, prin stransa colaborare cu beneficiarul acestui obiectiv de investitie – Ministerul Administratiei si Internelor, a realizat o lucrare de foarte buna calitate care contribuie la cresterea gradului de siguranta a obiectivului in cazul producerii unor seisme majore.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.