Finantare: 3,6 milioane de lei pentru informatizarea Consiliului Judetean Satu Mare

Satu Mare, finantare, informatizare

Proiectul “Sistem informatic integrat al Judetului Satu Mare realizat la nivelul Consiliului Judetean pentru facilitarea accesului electronic al cetatenilor si institutiilor la serviciile administrative“, a fost selectat si aprobat pentru co-finantare cu sprijinul Fondului European de Dezvoltare Regionala.

Valoarea totala a proiectului este de 3.672.374,08 lei, finantarea nerambursabila fiind de 2.180.058.02 lei.

Iosif Moldovan, secretar de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, a semnat in aceasta dimineata contractul de finantare, in cadrul unei intalniri ce a avut loc in Sala Mica a Palatului Administrativ din Satu Mare.

La semnarea acestuia a mai participat stefan Gati, secretar general adjunct al SGG, vicepresedintele Romsilva Balogh Alexandru si primarul Iuliu Ilyes.

Proiectul propune informatizarea activitatilor din cadrul Consiliului Judetean Satu Mare, ca autoritate a administratiei publice locale, prin punerea la dispozitia cetatenilor si mediului de afaceri a unor servicii administrative care vor contribui la promovarea interactiunii intre administratia publica si intreprinderi sau cetateni, crescand competitivitatea economica.

Sistem integrat va avea la baza un portal interactiv cu functionalitati de e-administratie care va permite oferirea catre cetateni a 6 servicii electronice interactive de tip e-administratie: amenajarea teritoriului si urbanism; asistenta sociala; administratie publica care va oferi servicii precum: programare audiente, petitii, reclamatii si sesizari, informare online; drumuri si transporturi; plati online si Mesagerie care va oferi servicii de notificare si comunicare inter-institutionala, pentru a imbunatati astfel interactiunea intre acestia si Consiliul Judetean.

Durata de realizare a investitiei este de 14 luni de la inceperea procedurilor de achizitie publica necesare realizarii proiectului. Pentru judetul Satu Mare, acest proiect este primul castigat in domeniul IT iar in prezent se lucreaza pentru a se depune spre finantare un nou proiect ce vizeaza un sistem informatic integrat la nivelul spitalelor.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.