Sistem electronic pentru evidenta turistilor

licitatie, sistem electronic, evidenta turistilor

Realizarea unui asemenea sistem este necesar din cauza diferentelor intre numarul de turisti raportati de catre diferite institutii si cele raportate in sistem de catre structurile de primire turistica.

Firma castigatoare a licitatiei va trebui sa livreze sistemul “la cheie”, componentele hardware si software, precum si sa presteze serviciile necesare implementarii sistemului (analiza, instalare, configurare, dezvoltare), servicii de mentenanta si servicii de instruire in vederea utilizarii cu maxima eficienta a sistemului.

Proiectul va fi implementat intr-un interval de maximum 6 luni de la data semnarii contractului. Din punctul de vedere al securitatii, se doreste ca solutia care va fi propusa sa realizeze o separare clara a tuturor componentelor sistemului, atat intre domenii, cat si in interiorul acestora.

Ofertantii trebuie sa prezinte echipa de proiect, care sa demonstreze experienta si certificarea necesare implementarii proiectului. Firmele participante la licitatie vor descrie detaliat activitatile necesare atingerii obiectivelor proiectului si resursele pe care acestea le implica.

Valoarea estimata a contractului este de 400.000 euro (fara TVA). Criteriul utilizat in stabilirea ofertei castigatoare este oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.

Sistemul Informatic Integrat va putea fi accesat de catre toate unitatile turistice autorizate de MDRT si va permite consolidarea acestora intr-un registru centralizat. Datele colectate vor servi MDRT in activitatile zilnice prin facilitati de vizualizare/cautare si raportare, sprijinind directiile de Autorizare, Control, Verificare si Monitorizare Turistica.

Detaliile cu privire la achizitie, inclusive cerintele tehnice pentru realizarea sistemului, sunt disponibile in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, pe site-ul www.e-licitatie.ro.

In prezent, conform cu HG nr 237/2001 pentru aprobarea normelor cu privire la accesul, evidenta si protectia turistilor in structurile de primire turistice, operatorii economici care detin sau administreaza aceste structuri (hoteluri, moteluri, vile, cabane, campinguri, sate de vacanta, bungalouri, pensiuni turistice si agroturistice, si alte unitati cu functie de cazare turistica) au obligatia sa asigure inscrierea tuturor turistilor in evidentele operative ale unitatii, la sosirea acestora, precum si completarea “Fisei de anuntare a sosirii si plecarii”.

Respectivele formulare, grupate in ordine alfabetica, trebuie puse zilnic la dispozitia organelor de politie. Copiile fiselor, in conformitate cu aceeasi Hotarare de Guvern, raman in structurile de cazare grupate in acelasi mod in care sunt predate catre organele de politie si au un termen obligatoriu de arhivare de 5 ani.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.