Finantare de 52 milioane euro pentru gestionarea integrata a deseurilor in judetul Hunedoara

Hunedoara, deseuri

Planul de investitii pe termen lung al proiectului (master plan) a fost aprobat de Ministerul Mediului urmand ca documentul sa fie adoptat si de consilierii judeteni intr-o sedinta care va avea loc la sfarsitul acestei saptamani, a declarat directorul executiv al ADI Hunedoara, Ioan Prip.

Fondurile necesare pentru punerea in practica a proiectului sunt asigurate in proportie de 80 la suta de Uniunea Europeana, 18 procente revin Ministerului Mediului, iar diferenta de 2 la suta este cofinantarea locala.

In cadrul proiectului vor fi construite deponeuri ecologice in localitatile Petrila si Barcea Mare, in cele doua locatii urmand sa fie aduse deseurile sortate din Valea Jiului, respectiv zona central-vestica ale judetului Hunedoara.

“Inainte de a fi aduse la deponeul ecologic, toate deseurile vor fi sortate, iar ceea ce se poate va fi revalorificat. Nu mai aruncam totul. Poate doar 30-40 la suta din ceea ce se aduna ca deseuri va fi trimis la deponeul ecolologic. Sortarea gunoiului va pleca de la populatie pentru ca vom avea containere speciale pentru deseuri”, a afirmat presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot. El a estimat ca lucrarile de executie la acest proiect ar putea incepe in primavara anului viitor si vor fi incheiate in anul 2012.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.