Protocolul Tripartit de Cooperare Interinstitutionala cu Republica Moldova

protocol, Tripartit de Cooperare Interinstitutionala

Acordul a fost semnat de domnul Octavian Ciprian Alic, Director general adjunct al APDRP, de domnul Florin Marius Faur, Director general APIA, iar din partea AIPA Moldova, de domnul Director general Petru Maleru.

Obiectul protocolului il constituie stabilirea procedurii de cooperare interinstitutionala dintre cele trei institutii, avand in vedere specificul comun al activitatii acestora, pentru realizarea unor schimburi de experienta si informatii in domeniul asistentei financiare in agricultura si al organizarii institutionale.

“Prezenta noastra aici este un act istoric si un mesaj de sustinere”, a mentionat directorul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Octavian Ciprian Alic.

“Fermierii, taranii si intreprinzatorii agricoli vor fi instruiti nu doar teoretic, ei vor putea sa vada cum au fost implementate proiectele noastre de succes”, a tinut sa mai adauge directorul APDRP.

Asistenta pe care APDRP o va acorda AIPA in procesul de stabilire a unor politici, practici si proceduri uniforme pentru stimularea investitiilor in sectorul agricol are ca baza experienta acumulata prin implementarea Programului SAPARD si a Programului National de dezvoltare Rurala.

Prin transferul de experienta se doreste perfectionarea si dezvoltarea competentelor necesare AIPA pentru instituirea si dezvoltarea unor forme, organisme si proceduri clare de interventie pentru agricultura.

Totodata, AIPA va primi sprijin la implementarea si perfectionarea sistemului de management si control intern in scopul asigurarii unei gestionari eficiente a fondurilor pe care le va gestiona.

De asemenea, schimbul de experienta va privi si procesul de selectare si recrutare a specialistilor.

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.