Ramnicu Valcea: Femeile de la sate ajutate sa se emancipeze

Un proiect cu fonduri europene, intitutulat “E-Word” este derulat de catre Federatia Agrostar in parteneriat cu Asociatia Femeilor si Familiilor din Mediul Rural din Galitia (Spania) si Asociatia Femeilor si Familiilor din Mediul Rural din Romania.

Clara Burghelea, asistent proiect, ne-a spus: “Obiectivul proiectului este sa promovam femeile din mediul rural pe piata muncii sa creasca rata de ocupare in randul acestei categorii de populatie. De asemenea, vrem sa asiguram accesul la servicii specializate de formare, informare si consiliere profesionala”.

Proiectul care se deruleaza pana in anul 2013 isi propune sa califice 500 de femei ca manichiurist / pedichiurist, ingrijitor copii, lucrator in comert, lucrator la fabricarea conservelor sau patiser, sa le ajute sa infiinteze intreprinderi mici sau mijlocii, sa “alfabetizeze” 100 de femei in limbajul IT, sa infiinteze centre de informare si consiliere pentru femei, s.a.

Femeile care vor sa se inscrie in acest proiect pot obtine informatii la numarul 021.3111686 sau pe email la [email protected].

Valoarea proiectului este de 16.407.632 lei, acesta urmand sa se desfasoare si in Regiunea Sud Vest Oltenia din care face parte si judetul Valcea.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.