Investitiile derulate de municipalitate in Ramnicu Valcea pentru 2011 se ridica la 40 milioane euro

Ramnicu Valcea, investitii

“Pentru anul 2011 avem de cheltuit pe investitii in oras aproximativ 40 milioane de euro. Acest fapt, pe langa transformarile de natura urbana, prin facilitatile de trafic inseamna locuri de munca, competitivitatea muncii. Orice investitie publica de asemenea anvergura atrage dupa sine o anumita dinamica de dezvoltare”, a precizat Radulescu.

Printre proiectele de investitii cuprinse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, cu finantare externa de 98%, Radulescu a mentionat reabilitarea strazilor Aurelian Sacerdoteanu si Patriarh Iustinian Marina, prelungirea bulevardului Dem Radulescu spre sud, prelungirea bulevardului Tineretului spre nord, sau viitorul pasaj peste calea ferata de pe bulevardul Tudor Vladimirescu.

Totodata, printre obiectivele principale pe termen scurt se afla finalizarea in martie anul viitor a 44 de unitati locative ANL, inceperea, in 2011, a lucrarilor pentru realizarea a 105 noi locuinte ANL langa Gradinita nr. 6 sau debutul, in primavara, al lucrarilor la retelele de apa si canalizare in toata zona Ostroveni-sat.

“De departe cartierul Ostroveni sat devine pe zi ce trece un cartier rezidential cu specific turistic, din pacate in multe parti dezvoltarea lui a fost cam improvizatie. Noi vom incerca un plan concret stradal, folosirea in mod just a traficului pe noul bulevard Dem Radulescu cel care este alternativa Caii lui Traian”, a mai spus edilul din Ramnicu Valcea.

Toate proiectele cu cofinantare europeana au fost semnate si se afla in stadiul de achizitii publice. Ramnicu Valcea este declarat pol de dezvoltare urbana si se afla in plin demers de a forma un areal metropolitan incluzand 12 localitati limitrofe.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.