Romania a atras 1,8% din banii UE pentru infrastructura

infrastructura, absorbtie, fonduri europene

Acesta a declarat, la un forum privind infrastructura, dezvoltarea urbana si arhitectura de interior, ca in bugetul ministerului pentru 2011 vor exista sume mai mari pentru cofinantarea proiectelor care utilizeaza bani europeni. “Anul viitor vom depune proiecte prin care speram sa obtinem 1,6 miliarde euro”, a spus Pistru.

Oficialul a mai spus ca Romania “a pierdut startul” si nu a atras timp de doi ani bani europeni pentru dezvoltarea infrastructurii.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat in septembrie ca relatia Ministerului Transporturilor cu Comisia Europeana a fost in ultimii ani “putin mai incordata”, fapt care explica, intr-o anumita masura, si rezultatele nesatisfacatoare in absorbtia fondurilor europene pentru infrastructura.

Ea a afirmat ca va continua dialogul cu oficialii UE pentru a gasi solutiile care sa deblocheze procesul de absorbtie. Pina in 2013 Romania poate beneficia de sume totalizind 4,6 miliarde euro acordate de UE prin Programul Operational de Transporturi.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.