187 milioane lei pentru cofinantarea investitiilor neacoperite integral din fonduri UE

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) va aloca in acest an 186,8 milioane lei (peste 53 de milioane de euro) pentru cofinantarea proiectelor de investitii ale producatorilor agricoli, sustinute partial din fonduri ale Uniunii Europene.

Producatorii pot obtine finantari din partea UE in domeniul dezvoltarii ruarale, pescuitului sau agriculturii, prin intermediul a trei fonduri specializate, sume care vor fi completate cu un sprijin financiar din partea MAPDR.

Cele trei structuri de finantare europeana in agricultura sunt Fondul European de Garantare Agricola – FEGA, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala – FEADR si Fondul European pentru Pescuit – FEP.

Pentru cofinantarea proiectelor aferente FEADR, Ministerul Agriculturii a repartizat 91,8 milioane lei. In cazul investitiilor finantate prin FEP, suma este de 15 milioane lei, iar pentru proiectele FEGA valoarea cofinantarii va fi de 80 de milioane lei. Sumele sunt incluse in bugetul MAPDR pentru anul 2007.

Sursa: Agentia Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.