Conferinta Anuala privind Stadiul Implementarii, in anul 2010, a Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013

Conferinta Anuala, program

Conferinta a vizat informarea beneficiarilor, a oficialilor de la nivel national, regional si local din Romania si Bulgaria, precum si a mass-media cu privire la progresele inregistrate in implementarea Programului Romania-Bulgaria in cursul anului 2010.

In acest moment, sunt in implementare 58 de proiecte ale partenerilor romani si bulgari in valoare totala de 67 milioane euro vizand activitati din toate axele Programului.

Directorul general al Directiei generale cooperare teritoriala europeana – Autoritatea de Management pentru Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria, Iuliu Bara, a subliniat importanta cooperarii transfrontaliere in contextul politicii de dezvoltare regionala, de o parte si de alta a Dunarii, ?i a precizat ca rezultatele obtinute pana in prezent confirma interesul beneficiarilor pentru proiecte comune cu impact local si regional.

De asemenea, au fost oferite informatii cu privire la proiectele aprobate de Comitetul Comun de Selectie in data de 07 decembrie 2010, proiecte depuse in cadrul celui de-al doilea apel de proiecte al Programului, termenul intermediar 31 iulie 2009.

Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria este destinat cooperarii potentialilor beneficiari in vederea accesarii fondurilor europene la nivelul judetelor si districtelor aflate in zona de granita a celor doua state membre, Romania si Bulgaria.

Prin proiectele finantate, Programul vizeaza cresterea accesibilitatii in aria eligibila a Programului, protectia mediului si stimularea dezvoltarii economice si a coeziunii sociale.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top