CJ Vaslui a semnat proiectul de reabilitare a Spitalului de Urgenta in valoare de 14 milioane de euro

CJ Vaslui, ADR NE, spital

Vasile Mihalachi, presedintele CJ Vaslui, a declarat ca proiectul de reabilitare a celei mai mari unitati sanitare din judetul Vaslui prevede consolidarea corpurilor A si B, reabilitarea termica a acestora, completarea lucrarilor la corpul C, precum si dotarea cu mobilier, echipamente si aparatura medicala, durata de realizare fiind de 36 de luni.

“Astazi (marti n.r.) am semnat contractul cu Regiunea de Dezvoltare Nord Est. Mai trebuie acum ca respectivul contract sa fie semnat si de Ministerul Dezvoltarii, avand in vedere ca banii pentru reabilitarea spitalului vor veni de la Uniunea Europeana prin acest minister. Acest lucru se va intampla in zilele urmatoare. Este o mare bucurie pentru mine personal, dar si pentru toti cetatenii judetului pentru ca la finalul acestui proiect vom avea un spital european”, a spus Vasile Mihalachi.

El a adaugat ca in urma reabilitarii SJU Vaslui vor fi create spatii corespunzatoare bolnavilor, iar din cele 14 milioane de euro va fi achizitionata si aparatura medicala ultramoderna.

Investitia de 14 milioane de euro nu prevede insa si reabilitarea Sectiei TBC a SJU Vaslui, acolo unde in prezent peretii sunt scorojiti, dusumelele sunt putrede, iar gandacii misuna peste tot. Sectia este autorizata provizoriu sa functioneze, in fiecare an, iar la cladirea care este veche de peste 80 de ani nu au fost facute niciodata reparatii capitale.

Sefii CJ Vaslui sustin ca viata pacientilor este in pericol din cauza vechimii cladirii, care se poate darama in orice moment. Din cauza tamplariei foarte vechi nici macar geamurile nu se pot deschide, existand riscul de a se sparge.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.