Comisia aproba o schema de sprijinire a productiei cinematografice din Romania, in valoare de 80 milioane euro

Comisia, productie cinematografice

Comisia considera ca masura este conforma cu Comunicarea privind cinematografia, dat fiind ca dezvolta un obiectiv cultural, fara a denatura in mod nejustificat concurenta.

Comisia a aprobat o schema a autoritatilor romane de acordare a unor imprumuturi fara dobanda sau a unor granturi nerambursabile pentru productia de filme romanesti sau de filme realizate cu participare romaneasca.

Schema este conforma cu cazurile anterioare aprobate in temeiul normelor UE care permit acordarea de subventii de stat pentru obiective culturale si, in special, cu criteriile de evaluare a ajutoarelor de stat prevazute in Comunicarea Comisiei privind cinematografia.

In special, Comisia a constatat ca, in baza criteriilor culturale definite de catre autoritatile romane, ajutoarele vor fi directionate spre productii culturale. Mai mult, masura permite producatorilor sa cheltuiasca pana la 20% din bugetul filmului in cadrul Spatiului Economic European (SEE), nu numai in Romania.

Autoritatile romane intentioneaza sa mentina schema pana la data de 31 decembrie 2014.

Versiunea neconfidentiala a deciziei va fi disponibila cu numarul de caz N303/2010 in Registrul ajutoarelor de stat pe site-ul internet al DG Concurenta de indata ce au fost solutionate eventualele probleme legate de confidentialitate. State Aid Weekly e-News contine lista noilor decizii referitoare la ajutoarele de stat publicate pe internet si in Jurnalul Oficial.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.