Primul-ministru Emil Boc a cerut eliminarea blocajelor generate de suprareglementari in accesarea fondurilor europene

Emil Boc, blocaje, fonduri europene

Seful Executivului a apreciat progresul semnificativ in ceea ce priveste depunerea de proiecte, aprobarea lor si incheierea contractelor de finantare, dar s-a aratat nemultumit de volumul redus al platilor si a cerut masuri pentru accelerarea ritmului de implementare efectiva si rambursare de catre Comisia Europeana.

“Va cer responsabilitate maxima, intrucat fondurile europene reprezinta o sansa reala de modernizare a Romaniei. Constat, din pacate, ca avem de-a face, in unele zone, cu exces de zel din partea functionarilor si cu suprareglementari nejustificate. Va cer sa luati masuri, ca sa nu mai existe astfel de blocaje autogenerate”, a declarat primul-ministru.

Potrivit datelor centralizate pana la 31 decembrie 2010, in cadrul Programului Operational Regional numarul proiectelor depuse a fost de 7.591, valoarea lor totala fiind de 47.854 milioane lei. Au fost aprobate 1.300 de proiecte, din care au fost contractate 1.050. La nivelul POR au fost facute plati in valoare totala de 2.525,5 milioane lei, din care 2.383,2 milioane reprezinta contributii UE, iar 142,3 milioane plati de la bugetul de stat.

La nivelul Programului Operational Transport au fost depuse 68 de proiecte, in valoare totala de 25.640 milioane lei. Au fost aprobate 39 de proiecte, fiind contractate 32 de proiecte, iar platile efectuate au insumat 202,84 milioane lei, contributie UE.

* * *
Seful Executivului a convocat pentru marti, 18 ianuarie, o sedinta de lucru cu reprezentanti ai Organismelor Intermediare din cadrul POR (sefi ai Agentiilor de Dezvoltare Regionala din cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei).

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.