Fonduri europene pentru instruirea angajatilor a 63 de primarii din judetul Alba

Alba, fonduri europene, PO DCA

Proiectul se va desfasura pe o perioada de 12 luni si va duce la cresterea capacitatii administrative la nivelul autoritatilor publice locale din judetul Alba, ajutand astfel la elaborarea si utilizarea mai buna a instrumentelor programatice realizate participativ.

Se urmareste, totodata, imbunatatirea actului decizional bazat pe prioritatile comune ale cetatenilor prin antrenarea publicului in activitatile de planificare si identificare de proiecte comune, locale si regionale.

Ca urmare a cursurilor si a experientei practice dobandite prin acest proiect, vor fi formati facilitatori, capabili sa gestioneze instrumentele programatice ale dezvoltarii locale.

Sesiunile de instruire pentru cei 120 de functionari vizati de acest proiect se vor desfasura zonal, administratiile participante fiind grupate in trei arii. In cadrul fiecarei arii vor fi selectionate si cate 5 localitati pilot, care vor beneficia de consultanta specializata pentru elaborarea sau actualizarea strategiilor de dezvoltare.

Proiectul “Administratii locale eficiente pentru dezvoltarea durabila a judetului Alba” (cod SMIS 12428) a fost contractat in data de 13 octombrie 2010 si este finantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013.

Valoarea totala a proiectului (fara TVA) este de 519.194,73 lei, din care 441.315,52 lei reprezinta valoarea eligibila nerambursabila provenita din Fondul Social European, 65.885,81 lei reprezinta valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national, iar 11.993,40 lei reprezinta cofinantarea eligibila a Consiliului Judetean Alba.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.